Inkább megivott még egy kupicát, ahelyett, hogy elmenekült volna a rendőrök elől

A szikszói rendőrök elfogták azt a férfit, akinek első dolga az volt, hogy legurítson egy kupicát miután betört egy élelmiszerboltba. 

2022. május 13., 14:47

Szerző:

Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást az Encsi Rendőrkapitányság egy 35 éves gagyvendégi férfival szemben. A gyanúsított 2022. május 11-én 23 óra után gagyvendégiben az egyik élelmiszerüzletbe betört – olvasható a police.hu oldalán. 

A férfi arról is gondoskodott, hogy elvágja az üzlet elektromos áramhálózati vezetékét, hogy kiiktassa a riasztót. Ennek ellenére a tulajdonos észlelte a betörést, és értesítette a rendőrséget. A rabló miután betörte a bolt ablakát, és bejutott a raktárba egyből elfogyasztott két fél deciliteres szeszes-italt.

A szikszói egyenruhások a férfit még az üzletben elfogták, majd előállították a rendőrőrsre, ahol a nyomozok gyanúsítottként hallgatták ki, melynek során az elkövető beismerő vallomást tett.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)

Tegnap 16:08

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.