Rendőröket dobált a határon, elfogták

Kezdeményezték a letartóztatását az illegális bevándorlónak, aki megtámadta a szerb-magyar határon a rendőröket. 

2023. április 21., 16:06

Szerző:

Elfogtak egy magát pakisztáninak való férfit, aki megdobálta az őt feltartóztatni próbáló rendőrök járművét, az ügyészség a letartóztatását indítványozta. A magát fiatalkorúnak való férfit hivatalos személy elleni csoportosan, felfegyverkezve elkövetett erőszak, rongálás és közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított pénteken este két társával a határt védő kerítésen egy alumíniumlétrával átmászva próbált Szerbiából Magyarország területére jutni. Próbálkozásukat a Határrendészeti Távfelügyeleti Központban észrevették, ezért járőröket küldtek a helyszínre. Az odaérkező Csongrád-Csanád vármegyei rendőrök járművét azonban a határ szerb oldala felől az elkövetők megdobálták. A mozgásban lévő rendőrautót több találat is érte, amelyek közül egy féltégla nagyságú kődarab betörte a jármű szélvédőjét, de eltalálta azt egy hozzávetőlegesen egyméteres, 10 centi átmérőjű fahusáng is. A dobálás a járműben mintegy 100 ezer forintos kárt okozott.

Ezután a rendőrök elfogták a kerítésnek támasztott létra tetején álló támadó, erőszakos magatartást tanúsító férfit. A férfit őrizetbe vették, kihallgatták, ám ő megtagadta a vallomástételt. Az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye miatt indítványozta a jelentős tárgyi súlyú bűncselekmények elkövetésével gyanúsított, Magyarországon jogszerű tartózkodási engedéllyel nem rendelkező férfi letartóztatásának elrendelését.

(Kiemelt képünkön:Magyar rendőr és katona járőrözik a magyar-szerb határon felállított ideiglenes határzárnál, Mórahalom térségében. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely)

Tegnap 19:56

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.