Hamarosan szabadulhat a lúgos orvos

Néhány hónap múlva szabadulhat a börtönből a lúgos orvosként elhíresült Bene Krisztián, aki a volt párjára tíz éve maró folyadékot öntött. Az áldozata – érthető módon – szeretné tudni mindennek a pontos dátumát, ám hivatalosan egyelőre nem kapott semmiféle információt a dologról.

2023. november 14., 09:39

Szerző:

„Más európai uniós országokban a sértettet az elkövető szabadulásáról időben tájékoztatják, illetve egy védelmi határozatot is küldenek, amiben részletezik, hogy ha megjelenne, hova kell fordulni és mit tehet az ember. Magyarországon viszont nekem kell mindennek utánamennem. Két hónapja küldtem levelet a megfelelő helyre, de még válaszra sem méltattak. Pedig a jogerős ítélet kimondta, hogy nem csak a tette, de a személye is veszélyes a társadalomra” – mondta el a Blikknek Renner Erika.

Mint ismert, Bene Krisztián 2013. március 12-én támadta meg volt barátnőjét, miután a nő korábban szakított vele. Megkötözte, elkábította, majd maró lúgot locsolt a nemi szervére és annak környékére. A Budai Irgalmasrendi Kórház volt igazgatóját hosszas kálvária után 2018-ban jogerősen 11 év börtönbüntetésre ítélték, továbbá örökre eltiltották a hivatásától.

A 25 milliós kártérítés megfizetésére is kötelezett férfi a jó magaviselete mellett hét és fél év után szabadulhat, amelyből lejön az előzetesben letöltött 19 hónapja.

(Fotó: Merész Márton / 168)