Gyermekotthonban élő fiatalkorú fiúk kényszerítették prostitúcióra két szintén ott lakó lányt

Emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt ítélt el a Miskolci Törvényszék két gyermekotthonban élő fiatalkorút, akik prostitúciós tevékenységre kényszerítettek két ugyanott lakó lányt.

2023. szeptember 4., 13:39

Szerző:

Homa-Hajdu Eszter tájékoztatása szerint a cselekmény elkövetésekor gyermekotthonban elhelyezett fiatalkorú vádlottak előbb baráti, majd szerelmi kapcsolatba kerültek a két későbbi sértettel. 2020 szeptemberében az elsőrendű vádlott ötlete alapján társával a két lányt – külső helyszínen – prostitúciós tevékenység végzésére kényszerítették.


A sértetteknek a cselekményt napi rendszereséggel, a vádlottak felügyelete mellett kellett végezniük. A megkeresett pénzt az elsőrendű vádlottnak adták át, aki amennyiben kevesellte az összeget, bántalmazta a két lányt, egy alkalommal a másodrendű vádlott is megverte az egyik sértettet – olvasható a közleményben.


Az elsőrendű vádlott a megszerzett pénzből többnyire alkoholt, cigarettát és ennivalót vásárolt, azokat a társával közösen fogyasztották el. A sértettek prostitúciós tevékenységéből a vádlottak csaknem 2 millió forint vagyoni előnyt szereztek.


A bíróság az elsőrendű vádlottat 4 év 6 hónap, a másodrendű vádlottat 3 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte, a büntetés kiszabásakor enyhítő körülményként vette figyelembe az előkészítő ülésen tett beismerő vallomásukat.


Ugyanakkor súlyosító körülményként értékelte a bíróság a társas elkövetést, az elsőrendű vádlott esetében kezdeményező szerepét és a hasonló jellegű bűncselekmények elszaporodottságát – közölte a törvényszék sajtószóvivője.


Az ítélet jogerős.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: 168.hu/Archív)