Fenyegetőzött és ütött is a rabló

A 26 éves férfi kirabolt egy nőt és egy férfit Debrecenben.

2021. szeptember 19., 08:40

Szerző:

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya befejezte az ügy vizsgálatát. A nyomozás adatai szerint a 26 éves férfi kirabolt egy nőt és egy férfit Debrecenben, a távolsági autóbuszállomáson, írja a police.hu A rendelkezésre álló adatok szerint a 26 éves gyanúsított 2021. augusztus 21-én 18 óra 15 perc körül Debrecen, Külsővásártéren található távolsági autóbuszállomáson tartózkodott, ahol leült a buszra várakozó sértett mellé, majd pénzt kért tőle. A férfi arra hivatkozott, hogy a pénzből haza szeretne utazni. A nő megsajnálta a férfit, elővette a pénztárcáját, amiből pénzt vett elő, azonban meggondolta magát, és elrakta azt. A sértett ezután kiment a váróteremből, majd összetalálkozott egy ismerősével.

A gyanúsított mindkettőjükhöz odament és továbbra is pénzt kért. A nő és a férfi a közelben tartózkodó biztonsági őrhöz indult, ahová a gyanúsított követte őket, a nőt közben meg is fenyegette. A nő pénztárcáját a férfi közben több alkalommal erőszakosan megkísérelte elvenni, de ez sikertelen maradt. A 26 éves férfi ekkor a nőt nagy erővel arcon ütötte. A nő ismerőse a sértett védelmére kelt és a nő elé állt, ekkor a gyanúsított levette a férfi fejéről a sapkát, majd a mellkasáról letépte a headset-jét és közölte, hogy az már az övé. Ekkor a biztonsági őr sietett a segítségükre, melyre a gyanúsított a helyszínről elmenekült a megszerzett értékekkel együtt.

A férfit ezután pár percen belül a kiérkező rendőrök  a Széchenyi utcán elfogták, és a rendőrkapitányságra előállították. Vele szemben rablás bűntett és rablás bűntett kísérlete miatt indult eljárás. A helyi lakost a nyomozók kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság elrendelt.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a keletkezett iratokat megküldte az illetékes ügyészségnek, írja a police.hu

 

(Kiemelt kép: 168.hu | Merész Márton)