Vádat emeltek a józsefvárosi hasfelmetsző ellen

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 24 éves férfival szemben, aki késsel támadt egy prostituáltra, és súlyos sérüléseket okozott a nőnek.

2023. április 14., 10:23

Szerző:

Egy 24 éves férfi késsel támadt egy prostituáltra, és  olyan súlyos sérüléseket okozott a nőnek, hogy emberölés kísérletével vádolja a Fővárosi Főügyészség. 

A nő 2020 decemberében prostituáltként dolgozott, szexuális szolgáltatásait egy internetes oldalon hirdette, ügyfeleit pedig egy VIII. kerületi bérelt lakásban fogadta. A vádlott 2020. december 4-én megbeszélte a nővel, hogy este találkoznak a sértett lakásán. A megbeszélt időben a férfi meg is jelent. Az előszobában levette a cipőjét, a kabátja kapucniját és arcmaszkját azonban magán hagyta, majd bement a lakás mellékhelyiségébe. Onnan kezében késsel lépett ki, és minden előzmény nélkül megszurkálta a nőt. A fején és a felsőtestén többször megszúrta, közben pedig folyamatosan szidalmazta.

A sértett segítségért kiabált és menekülni próbált, de a vádlott menekülés közben is többször megszúrta. A sértettnek végül sikerült kiszabadulnia a lakásból, a férfi azonban tovább üldözte őt. A nő végül a ház biztonsági őreitől kért segítséget, akik mentőt és rendőrt hívtak. A vádlott eközben visszament a lakásba, felvette cipőjét, majd a sértett előszobában hagyott pénztárcájából kivett 62 ezer forintot, valamint magához vette a nő 15 ezer forint értékű mobiltelefonját is, mielőtt távozott.

 Az ügyészségi közlemény szerint a sértett a bántalmazás következtében testszerte több súlyos, vágott és szúrt sérülést szenvedett, azokkal összefüggésben maradandó fogyatékosság is kialakult nála. A támadás erejére, kitartó jellegére, valamint a támadott testtájékra figyelemmel halálos sérülést is szenvedhetett volna.

A Fővárosi Főügyészség a 24 éves férfit emberölés bűntettének kísérletével, valamint kifosztás bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban. A vádlott jelenleg is letartóztatásban van.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Unsplash)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.