Elkapták a Sziget Fesztiválon verekedő férfiakat

Súlyos testi sértés és könnyű testi sértés megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárást egy, a Sziget fesztiválon verekedő férfival szemben – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteken a rendőrség honlapján.

2022. augusztus 19., 10:20

Szerző:

Ahogyan a korábban megírtuk, a Sziget Fesztiválon négy fiatal eszméletlenre vert egy férfit, akit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. A rendőrség kiadta a bűncselekményről szóló videófelvételt, és már sikerült is azonosítani az elkövetőket. 

Szombathelyi fiatal férfiak az elkövetők

A 23 éves szombathelyi férfi társát a szintén szombathelyi, 24 éves férfit bűnsegédlettel gyanúsítják – tartalmazza a közlemény.

Azt írják: a BRFK rendőreinek augusztus 13-án a Sziget fesztivál biztonsági emberei jelezték, hogy a rendezvény területén verekedés volt, amelyről egy felvételt is átadtak a rendőröknek.

A nyomozás során az óbudai nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket a szombathelyi nyomozók csütörtökön gyanúsítottként hallgattak ki.

A gyanúsítottak szabadlábon védekeznek – olvasható a közleményben.

Korábban több hírportál is videófelvételt közölt arról, hogy egy férfi két – a beszámolók alapján külföldi – férfit bántalmaz augusztus 12-én este a Sziget fesztivál területén.

(Kiemelt fotó: 168.hu | Merész Márton)

Tegnap 19:56

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.