Elítélték a válogatott focistát, meg a három testvérét is

Lövöldözés miatt ötéves börtönbüntetésre ítélték Tony Vairelles volt francia válogatott labdarúgót.

2022. május 16., 13:03

Szerző:

A nancyi bíróság – amely elutasította az elévülésre hivatkozó felmentési kérelmet – hétfőn a vádlott három testvérét is 3-5 év börtönre ítélte, mivel mindannyian részesei voltak a 2011-es esetnek. Tony Vairelles a büntetéséből két évet felfüggesztve kapott.

A négy fivér 2011 októberében lőfegyverrel támadt egy Nancy közeli szórakozóhely biztonsági személyzetére. A tetteseket korábban kitiltották a létesítményből, mert a szabályokat megszegve alkoholt fogyasztottak a táncparketten. A támadók végig tagadták, hogy lövöldöztek volna, ezzel együtt három kidobóember súlyosan megsérült az incidens során.

A 49 éves Vairelles az AS Nancynál kezdte a karrierjét, majd a Lens (1998) és az Olympique Lyon (2003) színeiben francia bajnok lett. A válogatottban 1998 és 2000 között nyolcszor lépett pályára – írta az MTI.

 

(Kiemelt kép: Frederick FLORIN / AFP)

Szándékosan savat itattak meg egy férfival még márciusban, mert sokat tud egy kiterjedt csalási ügyről, és el akarták hallgattatni. Az áldozathoz állítólag nem hívtak mentőt, csak kirakták a Péterfy utcai kórháznál. A rendőrség ismeretlen tettes ellen folytat büntetőeljárást - írja az rtl.hu.