Elfogták a csepeli pókembert

Egy tolvaj több lakásba is besurrant nyitott ablakokon keresztül. A rendőrség elől a hatodik emeleti erkélyen is átugrott, de nem sikerült meglógnia.

2023. november 14., 16:52

Szerző:

Idén nyáron egy VII. kerületi lakásba mászott be a férfi. Amíg a tulajdonos aludt, a tolvaj összeszedte a laptopját, mobiltelefonját, hitelkártyáit, és pénztárcáját, majd mint aki jól végezte dolgát, észrevétlenül távozott. Egy hónappal később ugyanabban a társashában vélhetően egy másik lakást is kirámolt – ugyanúgy az ablakon keresztül érkezett és ott is távozott – írja a police.hu.

A rendőrök november 8-án lecsaptak a gyanúsított vélt tartózkodási helyére, egy csepeli ház hatodik emeleti lakására. Kiérkezésükkor átmászott a szomszéd lakás erkélyére, ott akart elbújni. Ez azonban most nem sikerült. A férfit előállították, lopás bűntett miatt gyanúsítottként kihallgatták és kezdeményezték letartóztatását. 

A férfi ellen több körözés volt érvényben ellene korábbi betörések miatt.  ​​

 (Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Bilincs illusztráció Sebastian Kahnert / POOL / AFP)
 

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség vádat emelt három tizenéves fiatallal szemben, akik 2021 telén, a villamosról leszállva, szidalmazni kezdték a velük szemben jogszerűen intézkedő jegyellenőrt, majd rátámadtak, és bántalmazták.