Egy telefon miatt gyilkolt a baltás gyilkos

A holttesteket felgyújtotta. 

2021. november 30., 16:15

Szerző:

A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki egy baltával két embert ölt meg, majd testüket felgyújtotta – írja az Ügyészség közleménye

A közlemény szerint apa és fia egy nagykőrösi romos tanyaépület rendbehozatalán dolgoztak, a tizennyolc év alatti fiú egyik karja születési rendellenesség miatt csökevényesen fejlődött. Az elkövető a tanya előtt biciklizett el, amikor szóbeelegyedett az apával.

A sértett megkínálta cigivel, az elkövető ekkor látta meg az értékeket a férfi táskájában, ezután felajánlotta, hogy segít fát vágni, így került hozzá egy balta, amivel elsőként a fiatal férfit ölte meg, majd az apát ütötte fejbe a baltával. 

Annak érdekében, hogy ne hagyjon nyomokat maga után, a gyilkos felgyújtotta a holttesteket a tanyán. A fiatalabbik ekkor még élt. A baltás gyilkos később visszatért a tanyára, és ismét meggyújtotta az élettelen testeket. 

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai pár nap alatt elfogták az elkövetőt, aki ellen a Pest Megyei Főügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több ember, illetve a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat.

(Kiemelt kép: Magyar Rendőrség)

 

 

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.