Egy halott nyugdíját akarták felvenni, majd otthagyták a holttestet és elmenekültek

A bizarr eset pénteken történt az írországi Carlow városában.

2022. január 22., 17:26

Szerző:

Írországban egy halott embert vitt magával két férfi a postára, hogy felvegyék a nyugdíját. Amikor gyanús lett, hogy a kitámasztott illető már nincs túl jól, elengedték a testet, és kirohantak az épületből – írta a Telex az Irish Times nyomán.

A bizarr eset pénteken történt az írországi Carlow városában, ahol egy férfi egy idősebb férfi nyugdíját szerette volna felvenni, de posta személyzete közölte, hogy ehhez a nyugdíjra jogosult személynek is jelen kell lennie. A férfi ekkor távozott, majd kis idő elteltével visszatért a nyugdíjra jogosult férfival és egy társával, akik tartották a – halott – idősebb férfit. Egy, a postán levő nőnek gyanús volt a helyzet, így az egyik ott dolgozónak szólt róla. A két férfi ekkor elmenekült, hátrahagyva a holttestet. 

A kihívott mentők hivatalosan is megállapították, a helyszínen hagyott nyugdíjas már halott volt. A hatóságok közlése szerint néhány házra lakott a postától, és mindenki igazán rendes embernek ismerte. A rendőrség keresi a hozzátartozóit, akik még utoljára szerettek volna hasznot húzni belőle.

 

(Kiemelt képünk illusztráció. fotó: 168.hu | Merész Márton)

Tegnap 19:56

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.