Egy férfi csaknem 18 ezerszer zaklatta telefonon a volt barátnőjét

Egy év alatt majdnem 20 milliószor. 

2021. október 27., 16:23

Szerző:

A vád szerint a 46 éves férfi a távoltartást elrendelő bírósági határozat, majd a távoltartási szabályok megszegése miatt kiszabott rendbírság ellenére sem hagyott fel volt barátnője zaklatásával, ezért a nyomozás során letartóztatásba került. Az ügyészség vádat emelt vele szemben és letöltendő börtönbüntetést indítványoz – olvasható az Ügyészség közleményében

A vádlott 2016. évtől 2020. májusig élt párkapcsolatban a sértettel. Ezt követően a szakítást a férfi nem volt hajlandó elfogadni.

A vádirat szerint a vádlott 2020 májusától kezdve a nő akarata ellenére, napi rendszerességgel, jellemzően telefonhívásokkal, de üzenetekkel is próbált kapcsolatba lépni a sértettel, valamint többször megjelent a nő lakásánál is azért, hogy a sértett kibéküljön vele.

 A sértett számos alkalommal kérte a vádlottal, hogy hagyja őt békén és ne hívja őt, de a férfi tovább zaklatta. Amikor a nő felvette a telefont, a férfi rendszerint számon kérte őt, hogy hol van, mit csinál, van-e új párkapcsolata, valamint féltékenységből fakadó becsmérlő kijelentéseket tett.

A vádlott ezen túlmenően ismerte a sértett közösségi oldalon lévő profiljához, valamint az email fiókjához tartozó jelszavakat, és azokat felhasználva több alkalommal kutakodott volt barátnője üzeneteiben, e-mailben, valamint a közösségi profiljában üzeneteket, illetve ismerősöket törölt.

A férfi 2020. május és 2021. január között mintegy 14.000 alkalommal kezdeményezett hívást, vagy küldött üzenetet a sértettnek.

A folyamatos zaklatás, illetve a sértett mindennapi életvitelének súlyos megzavarása miatt a Budai Központi Kerületi Bíróság a vádlottal szemben 2021. januárban távoltartást rendelt el.

A vádlott a távoltartás magatartási szabályait megszegte, a sértettel továbbra is folyamatosan, több százszor próbált kapcsolatba lépni, ezért őt a bíróság 2021. március végén 150.000 forint rendbírsággal sújtotta. A vádlott azonban a kiszabott rendbírság ellenére is folytatta a zaklatást.

A vádlott 2020. év májusától a 2021. május 13. napján történt őrizetének elrendeléséig mindösszesen

csaknem 18.000.000 hívást kezdeményezett a sértett felé.

A lefolytatott nyomozás eredményeként a kerületi ügyészség a férfival szemben zaklatás, valamint információs rendszer megsértése miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra, végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozva.

(Kiemelt képünk: illusztráció Fotó: Jim Reardan / unsplash)