Edzője itatott le és akart megerőszakolni egy kisfiút

Az ügyészség szerint a kiszabott büntetés túlzottan enyhe.



2021. július 19., 15:08

Szerző:

Egy férfi leitatta saját diákját és meg akarta erőszakolni, amiről fényképeket is készített. Az ügyészség az elsőfokú ítélet megváltoztatását és a büntetés súlyosítását kérvényezte.    

A kiskorú fiú utánpótlás edzője volt a férfi. Edzés után áthívta magához iszogatni, a fiatalnak hamar a fejébe szállt az alkohol és elaludt. Ezalatt próbálta az edző megerőszakolni és fényképeket készíteni róla. A kiskorú fiú felébredt, sikerült elmenekülnie. 

Az elsőfokú ítélet alapján a férfit 6 év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság gyermekpornográfia kísérlete miatt. Továbbá eltiltotta végleges hatállyal minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi

Az ügyészség szerint a kiszabott büntetés túlzottan gyenge. Az irányadó büntetés 13 év lenne álláspontjuk szerint, mivel a kiskorú bizalmával visszaélt és kihasználta kiszolgáltatott helyzetét. 

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.