Elkapták a főnöküket hónapokon át megrövidítő dohányboltosokat

Az egyik, 26 éves gyanúsított a lopott pénzből utazgatott és vásárolgatott, amíg a rendőrség el nem fogta.

2022. június 19., 10:56

Szerző:

Elofgásáig több mint tízmillió forint kárt okozott munkáltatójának két dohánybolti dolgozó Kecskeméten. A police.hu azt írta, a két gyanúsított elfogása után a nyomozást most az ügyben lezárták. Először egy 26 éves nő vált gyanúsítottá, aki a nyomozati iratok gyanúja szerint 2021 folyamán

mintegy 30 alkalommal nyúlt hozzá a dohánybolt kasszájához, ahol dolgozott.

A sikkasztást úgy vitte véghez, hogy évekig az üzlet széfje helyett csupán egy szekrénybe tette el a bevételt, azonban innen később kiemelt kisebb-nagyobb összegeket. Négy hónap alatt így hárommillió forintot tett el, miközben 5354 darab dohánytermék ellopását is a számlájára írtak.

A rendőrség szerint a pénzből a nő utazgatott és vásárolgatott.

A dohánybolt egy másik alkalmazottja már nagyban utazott: amikor a kamerák visszanézése után a tulaj a nő sikkasztására fényt derített, rendőrök vonultak ki a dohánybolthoz és letartóztatták. A nő viszont bevallotta, egy másik kollégája is benne volt az ügyben, aki egymillió forintot vitt el a kasszából. A rendőrség a gyanúsítottnál lefoglalta az összegből vásárolt holmikat és 400.000 forintot, ezeket a tulajnak visszaadták. A rendőrség a nyomozást lezárta és vádemelést javasolt az ügyészségnek.

(Kiemelt kép: Police.hu, helyszíni felvétele)

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.