Barátai szeme láttára ugrott a Tiszába a szegedi férfi

Vasárnap reggel ugrott a Tiszába, azóta sem találják. 

2021. augusztus 24., 09:24

Szerző:

Vasárnap reggel óta keresik a hatóságok azt a 31 éves férfit, aki a Bertalan hídról ugrott a Tiszába. Az esetről eleinte szemtanúk számoltak be a Szeged láttalak Facebook-csoportban, később a férfi külföldi barátnője tett közzé egy angol- és magyar nyelvű felhívást több fórumon is. 

A férfi augusztus 22-én reggel 8 órakor ugrott a Tiszába a Bertalan hídról. A lány a felhívásban azt kéri, hogy aki tudja, ,,keresse hajóval, kopogjon be ajtókon.” A rendőrség, a vízimentők és a Katasztrófavédelem is nagy erőkkel keresi a fiatalembert vasárnap óta.

A Szegedma felvette a kapcsolatot a barátnőjével, aki elmondta a férfi barátaival ivott, részeg volt, de már hazafelé tartottak. Akkor ugrott le a hídról. 

„A barátainak azzal viccelődött, hogy le fog ugrani, azonban ők azt hitték, nem gondolja komolyan”

– mesélte a fiú barátnője a Szegedma hírportálnak. 

Seller András, a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat elnöke érdeklődésünkre közölte, továbbra is  keresik a fiatalembert, ahogy a rendőrség és a Katasztrófavédelem is.

(Kiemelt kép: A Bertalan híd Szegeden, 2009. február 4-én. Fotó: Beroesz / Wikimedia Commons)

Tegnap 19:56

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.