Elfogták a két fiatalt, akik lopott autóval mentőnek ütköztek

Az angyalföldi rendőrök őrizetbe vették azt a két fiatalt, akik egy lopott autóval mentőnek ütköztek csütörtökön.

2022. június 4., 07:21

Szerző:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás bűntett gyanúja miatt folytat eljárást egy 18 éves és egy 23 éves férfival szemben, akik a gyanú szerint 2022. június 2-án reggel elloptak egy autót, amivel közlekedési balesetet okoztak – írja a police.hu.

A nyomozás adatai szerint a két férfi kiszemelt egy autót, amiben benne hagyták a slusszkulcsot, majd kapva az alkalmon, elhajtottak vele. Pár órával később viszont egy beteget szállító mentőautónak ütköztek a VII. kerületben, a Király utca és Akácfa utca kereszteződésében. A helyszínt segítségnyújtás nélkül elhagyták, tettüket súlyosbítva, a mentőszolgálat munkatársait is megfenyegették. A rendőrök a két férfit pár utcával arrébb sikerült elfogniuk. 

A XIII. kerületi rendőrök a 18 éves B. Kálmánt, és társát, a 23 éves P. Tibort lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.​

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.