Aprópénzért rabolt ki két fiatalkorú fiút a drogos férfi – most pihenhet majd egy kicsit

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség vádirata alapján 8 év börtönt szabott ki a bíróság azzal a férfival szemben, aki a vád szerint az egyik budapesti villamoson két tizenéves fiút is kirabolt – közölte a Fővárosi Főügyészség.

2023. október 9., 12:26

Szerző:

A vádirat szerint a vádlott 2022. november 3-án délután, a XI. kerület, Móricz Zsigmond körtér megállójában várakozó 6-os villamoson figyelt fel a két kiskorú sértettre, majd leült velük szemben, közel hajolt hozzájuk, és felszólította őket, hogy adjanak neki 2.600 forintot, mert kábítószert akar vásárolni. Mivel a férfi fenyegető fellépése és testi erőfölénye a fiúkban komoly félelmet keltett, egyikük felállt, és adott 160 forintot a vádlottnak, aki azonban a sértett kabátjának zsebeit tapogatva, további pénz átadását követelte. A fiú ezért további 1.000 forintot adott át a férfinak, aki ekkor már azzal fenyegetőzött, hogy kés van nála. A megfenyegetett kiskorú végül a következő megállónál le tudott szállni a villamosról.  

A másik sértettnek már nem volt ideje leszállni a járműről, mert az közben elindult. A rabló odalépett hozzá is, és felszólította, hogy ő is adjon neki valamit. A sértett a fenyegetés hatására átadott 150 forintot a férfinak, aki azonban ezt kevesellte, ezért további pénz átadását követelte, miközben beszorította a sértettet a sarokba, és a zsebeit tapogatta. Ekkor azonban a jármű mozgása miatt a vádlott kibillent az egyensúlyából, amit a sértett kihasznált, és a támadóját megkerülve, az ajtóhoz ment. A vádlott megragadta a fiú ruházatát, hogy visszatartsa, de a sértettnek sikerült leszállnia a villamosról.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a büntetett előéletű, 23 éves férfit két rendbeli rablás bűntettével vádolta.

A Budai Központi Kerületi Bíróság bűnösnek mondta ki a vádlottat vád szerint, és ezért őt 8 év börtönbüntetésre ítélte, valamint elrendelte egy korábban, más ügyben kiszabott 2 év, felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is. Az ítélet nem jogerős – olvasható a közleményben.

(Kiemelt képünk: Drogos rabol ki két fiút a 6-os villamoson. Fotó: Youtube.com)

Tegnap 18:51

Húsz év fegyházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék nem jogerősen azt a férfit, aki megvakította volt barátnőjét tavaly februárban a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Kemecsén – tájékoztatta a bíróság csütörtökön az MTI-t.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség vádat emelt három tizenéves fiatallal szemben, akik 2021 telén, a villamosról leszállva, szidalmazni kezdték a velük szemben jogszerűen intézkedő jegyellenőrt, majd rátámadtak, és bántalmazták.