A főváros véget vetett a varjúbűnözésnek

Budapest Városháza megelégelte a fővárost sújtó varjúbűnözést, és túljártak a madarak eszén.

2022. szeptember 9., 16:33

Szerző:

Az ősz közeledtével Budapest több pontján elburjánzik a varjúbűnözés, de ennek a főváros vezetése az FKF-el karöltve véget vet, és túljárnak a madarak eszén – közölte a Budapest Városháza Facebookon.

„Ismert jelenség, hogy az ősz közeledtével még több madár húzódik be a városokba, így Budapestre is, táplálékot remélve. A nagyobb madarak, többnyire dolmányos varjak, csókák és szarkák gyakran a fedetlen hulladékgyűjtőkben kutatnak élelem után, ami sajnos azzal jár, hogy nem csak ételmaradékokat, hanem egyéb hulladékokat is kikotornak, kicsipegetnek a régebbi kivitelű kosarakból” – vázolták fel az apokaliptikus helyzetet.

Megoldásként az FKF munkatársai még májusban három helyszínen újra feltalálták a kereket, és fedeleket szereltek fel teszt jellegel a rácsos hulladékgyűjtőkre. Jó hír, hogy

a tesztüzem sikeresnek bizonyult.

Azáltal, hogy az FKF megtalálta a bűnöző madarak gyengepontját, a teszthelyszíneken jelentősen lecsökkent az alvilági madarak által széthordott hulladék mennyisége.

A varjúk rossz hírére, első ütemben további 100 db kukára kerül fedél. A Gellérthegyen a Citadella, a Sziklatemplom, valamint az Orom utca környékén már megkezdték a fedelek felszerelését – figyelmeztették a varjúkat. A tartályfedelek gyártását, felszerelését, majd karbantartását az FKF munkatársai végzik, akik az előzetes tervek szerint 500 db fedelet készítenek.

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy huszonnyolc éves férfi ellen, aki tavaly júniusban eszméletlenre vert egy hároméves gyermeket – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség az MTI-vel kedden.