Ezeket a könyveket olvassa majd az ünnepek alatt Bill Gates

Lehet, hogy a dollármilliárdos sikerének egyik kulcsa az olvasás. 

2021. december 5., 21:10

Szerző:

Bill Gates híresen sokat olvas, a nyári szabadságok és a téli ünnepek idején pedig rendszerint közzéteszi blogján, a GatesNotes-on, hogy milyen könyveket ajánl. A milliárdos idén öt kötetre hívta fel követői figyelmét, van köztük szépirodalom és nonfiction is – írja a Könyvesmagazin.

De nem csak a könyvek névsorát tette közzé az üzletember, hanem némi kommentárt is fűzött hozzá, hogy miért ezeket választotta.

2021-ben a következő könyveket választotta Bill Gates:

  1. Jeff Hawkins: A Thousand Brains: A New Theory of Intelligence
  2. Walter Isacson: A kódfejtő - Jennifer Doudna, a génszerkesztés és az emberi faj jövője
  3. Kazuo Ishiguro: Klara és a Nap
  4. Maggie O’Farrel: Hamnet
  5. Andy Weir: A Hail Mary-küldetés.

 

(Kiemelt kép: Bill Gates amerikai üzletember részt vesz egy rendezvényen Glasgow-ban, Skóciában, 2021. november 2-án. Fotó: Evan Vucci / POOL / AFP)

Február 4-én A Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa közös megrendezésében ismét megtartják a koncertszezon egyik legpördősebb, legintenzívebb fesztiválját, a Prokofjev-maratont. Az egynapos fesztiválon lesznek nagyzenekari koncertek, intim kamarazene, filmvetítések és ingyenes hangversenyek is.

Európában is egyedülállóan veszélyeztetett múzeum és kulturális tér lett a budapesti, az államszocialista rendszer művészeti értékkel is bíró szoboralkotásait egybegyűjtő Memento Park, derült ki az intézmény közleményéből.

Az Adult Swim kedd este bejelentette, hogy minden együttműködést megszakított Justin Roilanddal, miután az ügyészség testi sértéssel és személyes szabadság korlátozásával vádolta meg az egyik legnépszerűbb animációs sorozat társalkotóját.