„Soha, senkitől nem kértünk segítséget, nem panaszkodunk" – országos turnéra indul Balázs Klári és Korda György

2020. augusztus 6., 16:55

Szerző:

Korda György és Balázs Klári bejelentette: országos turnéra indulnak. Elegük lett az otthon ücsörgésből

Rengeteg megkeresésük van, legtöbbször egyből két koncertre hívják őket, ezért úgy döntöttek, ha már elindulnak, az ország összes városában énekelnek egy jót – jelentette a Bors.

„Kis csapattal lépünk fel, lesznek táncosok, háttérvetítés, új dalok, és a régiek frissítve. Hihetetlenül jó érzés lesz újból találkozni a közönséggel! Ezért érdemes csinálni. Büszkeséggel tölt el minket, hogy ekkora az érdeklődés irántunk. Ezt nem le­het megszokni. Mindig örülünk, és szíven üt, hogy még mindig ennyien kí­váncsiak ránk. Szeretnénk ennek megfelelni" – lelkendezett a lapnak Balázs Klári.

Kordáék a pandémia eleje óta elvonultak a világ elől, szigorúan betartották a karantént, csak a kertjükbe mentek ki, a két kutyájukkal és a két cicájukkal találkoztak.

„Energiánk van, agyonpihentük magunkat" – vázolta kondíciójukat az énekesnő.

A képhez persze hozzátartozik az is, hogy augusztusra, szeptemberre nekik is sok előadásukat lemondták a létszámkorlátozás miatt. Szinte minden fesztiválon ott lettek volna.

„Tudjuk, hogy sokan iszonyatos helyzetbe kerültek, mi magunkról nem beszélünk. Soha senkitől nem kértünk segítséget, nem panaszkodunk. Mindkét kereseti lehetőségünk lenullázódott, a szállodaipar és a koncertezés is, de megoldjuk. Fő az egészség, és az megvan. Nagyon elszigetelődtünk, de tu­domásul vettük, nem estünk pá­nikba" – összegzett Balázs Klári.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.