Tízezer ingyenes Nádas-kötet vár a diákokra

Nádas Péter 80. születésnapja alkalmából vehetik át a diákok. 

2022. szeptember 27., 16:47

Szerző:

Nádas Péter október 14-én lesz 80 éves. Ehhez az évfordulóhoz kötődik az az ajándékkönyv, amelybe Nagy Boglárka, a Jelenkor Kiadó vezetője válogatott a szerzőtől négy szöveget. A 10.000 példányban készült különleges kiadványban egy kevesek által ismert Nádas-önarckép képeslapváltozatát is megtalálják az olvasók – olvasható a Kossuth-díjas író Facebook-oldalán. 

Az ajándékkönyvben Nádas három, gyerekperspektívából elbeszélt novellája kapott helyet, a Hazug, csaló, a Sanyika és a Bárány című írások, valamint a címadó Berlini szürke. A kereskedelmi forgalomba nem kerülő kötetet térítésmentesen bocsátják az érvényes diákigazolvánnyal rendelkező magyar középiskolások, főiskolások és egyetemisták rendelkezésére. A kötetet a diákok 2022. szeptember 29-től a készlet erejéig országszerte 55 Libri könyvesboltban és a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon tudják átvenni.

Nádas Péter születésnapja alkalmából szeptember 30. és október 2. között a Nádas Péter Budapestje rendezvénysorozaton is részt vehetnek az olvasók. 

(Kiemelt kép: Nádas Péter Kossuth-díjas író a 93. Ünnepi Könyvhét megnyitóján 2022. június 9-én. Fotó: MTI/Mónus Márton)

2022. december 2., 11:51

Az 55. évfolyamában járó Színház folyóirat nem jelenik meg többet nyomtatott formában. A decemberi lapszámmal a nyomtatott kiadás – a szerkesztőség kezdeményezésére és a Színház Alapítvány kuratóriumának jóváhagyásával – megszűnik.