Tilos Rádió: Visszakozott a Médiahatóság

A korábbi engedély ideiglenes meghosszabításával működik jelenleg a népszerű budapesti közösségi rádió. Miután a korábbi frekvenciakérelmüket elutasító döntést a Tilos stábja egyelőre a hatóság további tájékoztatására vár.

2014. november 15., 12:50

Nagy port kavart néhány hónapja, amikor a Tilos Rádió frekvenciapályázatát több médium szerint is mondvacsinált okokkal utasította el a Médiahatóság. Többen a kormánnyal szemben kritikus hangok elhallgattatására indított lépések egyikét látták a döntésben.

A Rádió működtetőit váratlanul érték a hatóság kifogásai: „Nem értettük, hogy mit várnak tőlünk, felhívtuk őket de nem segítettek” – nyilatkozott a 168 Órának a rádió ügyvezetője, Csabai Gábor.

A rádiót működtető alapítvány akkor fellebezett a döntés ellen, ennek eredményeként

vonta vissza a hatóságmost a saját korábbi döntését.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.