Találós kérdés: Ki Paddington Maci ukrán hangja?

Filmhős, politikai hős, katonai hős?

2022. február 28., 12:40

Szerző:

Az Ukrajnából érkező szomorú hírek közepette, amelyek Oroszország múlt heti inváziója óta érkeznek Ukrajnából, a hétvégén egy sokkal derűsebb információ látott napvilágot az egyik kulcsszereplőről – írja a The Hollywood Reporter.

Vasárnap kezdődött a csevegés a közösségi médiában – amelyet először Franklin Leonard feketelista-alapító tweetje váltott ki –, hogy Vologyimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke, aki ma már az orosz agresszióval szembeni bátor ellenállás arcának tekintik, hangot adott Paddington Medvének: A 2014-es animációs film ukrán változata.

A Paddington producere, a StudioCanal most megerősítette a hírt a The Hollywood Reporternek, hozzátéve, hogy ukránul szólaltatta meg a medvét a Paddingtonban és a Paddington 2-ben is, annak 2017-es sikerének számító folytatásában.

Mielőtt elnök lett volna, Zelenszkij Ukrajna egyik legnépszerűbb és legsikeresebb komikusa, számos film és tévésorozat sztárja volt. Politikai karrierje valójában a művészetet utánzó élet esete. A nagysikerű, A nép szolgája című politikai szatírasorozatban Zelenszkij egy tanárt alakít, aki akaratlanul is Ukrajna elnökévé válik, miután a korrupció ellen ripacskodó videója elterjedt.

Zelenszkij alulról építkező politikai pártja, más néven a Nép szolgája, a műsor sikerének hátterében indult el. A szeretett előadóművész 2006-ban megnyerte a Dancing with the Stars ukrajnai verzióját is. A hétvégén elragadtatással fogadták a Paddington-hírt, Hugh Bonneville, aki a filmekben a medvék nevelőszülőjét, Henry Brownt alakítja, a Twitteren mondott köszönetet.

(Kiemelt kép:  London, 2018. május 30. Michael Bond angol gyermekkönyvíró leghíresebb alakja, Paddington mackó óriás mása áll a londoni Szent Pál-székesegyház előtt 2018. május 30-án. Bond utolsó, Paddington a Szent Pál-székesegyházban (Paddington at St Paul’s) című kötete 2018 júniusában, a szerző halálának első évfordulójára időzítve jelenik meg. 2018-ban ünneplik az első Paddington-könyv megjelenésének hatvanadik évfordulóját is. (MTI/EPA/Will Oliver)

 

 

 

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.