Csáki Judit: Hegedűs D. Géza csak addig maradhat a Színművészetin, amíg Vidnyánszky jónak látja

2020. augusztus 4., 08:02

Szerző:

A Színház- és Filmművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzata nem fogadja el a megválasztott kuratóriumot, miután kiderült, hogy Vidnyánszky Attilát választották meg elnöknek – írtuk korábban.

Az ATV Egyenes beszéd című műsorában Csáki Judit színházkritikus és a hallgatói önkormányzatból Fodor Orsolya beszélték ki az egyetem lehetséges átalakítási tervét, és hogy a diákok miért nem fogadják el a kuratóriumot.

Fodor Orsolya elmondta: bár nem érte őket váratlanul, hogy a követeléseik egyik pontját sem vette figyelembe a kormány, azért meglepődtek. Az ember mindig reménykedik - hangsúlyozta a HÖK tagja.

Fodor szerint ez egy térfoglalás, és attól tartanak az egyetemen, hogy

mindenbe bele akar nyúlni az új vezetés.

Csáki Judit emlékeztetett: annak idején a Kaposvári Egyetem színházi intézeténél is Vidnyánszky jelent meg, majd nagyjából egy évig együtt dolgoztak a volt tanszékvezető Csákival; végül azonban több kollégájával együtt elküldték az állásából. Csáki szerint a hallgatóknak igazuk van: volt öt pontjuk, ebből pedig semmi sem teljesült. Ha a kormányzat nem akar változtatni, akkor kész lett volna az egyezkedésre, vagy ha Vidnyánszky Attilának nem lennének a Kaposvári Egyetemhez hasonló tervei, nem ment volna az SZFE közelébe – jegyezte meg.

Hozzátette: ha annak idején egyszerre felálltak volna az első vállalhatlannak ítélt gesztusnál, többet értek volna el.

Hegedűs D. Géza szerinte addig maradhat ott, amíg azt Vidnyánszky jónak látja.

Ez minél jobban elhúzódik, annál rosszabb – jegyezte meg Csáki Judit.

Két magyar nagyjátékfilm is versenyben van a hétfőn kezdődő Berlinalén az Arany Medvéért. Közönség és sztárok nélkül kezdődik az egyik legjelentősebb filmszemle, a 71 éves Berlini Nemzetközi Filmfesztivál.

Véget ért minden idők egyik legnépszerűbb elektronikus zenei duójának pályafutása. Olyan slágereket köszönhetünk a Daft Punknak, mint az Around The World, a One more Time vagy a Get Lucky.

 

Maga Edvard Munch írta rá Sikoly című híres képére, hogy "csak egy őrült festhette.” A Norvég Nemzeti Múzeum szakemberei infravörös vizsgálatnak vetették alá a festményt, és ezt állapították meg.