Székhelyi József otthagyja Szegedet

„A Madách Színházban sokféle produkcióban, sokféleképpen számítanak rám, de a jövés-menés mostanra felőrölt, elfárasztott. Tovább nem tartható fenn, hogy kimaradok a kislányom életéből, és a városéból is” – nyilatkozta a Szegedi Nemzeti Színház volt igazgatója a Délmagyarnak.

2014. április 22., 09:45

Több mint egy évtized után elköltözik Szegedről Székhelyi József. Székhelyi 2003 és 2008 között volt a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója, Szigetszentmiklós közelében fog letelepedni, „mindössze huszonvalahány kilométerre a Madách Színháztól”.

A

DélmagyarnakSzékhelyi arról panaszkodott, hogy nehezen viselte, hogy nemkívánatos személy lett a színházban, ahogy azt is, hogy a nézők folyamatosan panaszkodtak a színvonal eséséről. „A családomat is jelentette nekem a szegedi színház, és ha az ember a családjáról rossz híreket hall, az borzasztó” – mondta. Arról is beszélt, hogy apaként elborzasztja, hogy sokszor annyi magyar költözött külföldre az elmúlt években, mint ´56 után: „Attól félek, hogy a fiam, aki Szegeden egyetemista, nem itt fogja befejezni a tanulmányait. Mit csinálok, ha úgy dönt, hogy Vancouverben vagy Aucklandben képzeli el az életét? Az ember akkor jó apuka, ha fenéken billenti a gyerekét, hogy messze szálljon, vagy ha megcirógatja, hogy maradjon?”