Sharon Stone nevetésben tört ki, amikor arról kérdezték, hogy zaklatták-e valaha

2018. január 16., 06:45

Szerző:

Az 59 éves Sharon Stone interjút adott a CBS Sunday riporterének. A riporter megkérdezte a filmsztárt, hogy zaklatták-e valaha, mire a színésznő felnevetett – írja a Daily Mail.

Lee Cowan műsorvezető megkérdezte, hogy zavarában nevet, vagy azért, mert természetesen vele is megtörtént.

Negyven éve vagyok ebben a szakmában. El tudja képzelni, milyen volt ez a szakma, amikor 40 éve kezdő színésznő voltam? Ezzel a kinézettel. A semmiből érkezve, Pennsylvaniából, mindenféle védelem nélkül. Már mindent láttam – mondta Stone.

A kérdés azért merült fel, mert az elmúlt hónapokban egymás után szólaltak meg a MeeToo mozgalomhoz csatlakozva olyan emberek, akik szexuális áldozatnak vallják magukat. Többek között Harvey Weinsteint, James Francot és Kevin Spacey-t is megvádolták zaklatással.

Stone a 2001-es agyvérzéséről is mesélt, amibe majdnem belehalt. Olyan 5 százalék esély volt arra, hogy életben maradok – mondta Stone.

Elmondása szerint mindent újra kellett kezdenie, újra tanulnia. A járást, hallást, beszédet. Olyan volt, mintha kitörölték volna az egész addigi életemet – teszi hozzá. – Egyedül voltam. A külvilágot nem igazán érdekli valaki, aki összetört.

Stone magányosnak érezte magát, nehezen tért vissza a munkába. Nem is mesélte el mindenkinek, hogy min kellett keresztül mennie, mert „ez nem egy megbocsátó környezet". Mégis sikerült túljutnia rajta, és most már egyedülálló anyaként neveli három fiát.

– Engem nem úgy neveltek, hogy az a természetes, ha a férfi korlátozza a nőt. Ha beengedtem egy férfit az életembe, akkor egymás társai voltunk. De elég nehéz ilyen kapcsolatra lelni.

A színésznő  az HBO Mozaik című sorozatáról is mesélt, amit január 22-én kezd vetíteni a csatorna. A Steven Soderbergh rendezte sorozat a meggyilkolt írónő, Olivia Lake halálának körülményeit vizsgálja. Stone az írónőt játsza a filmben.

A nőknek azt tanították, főleg az én generációmban, hogy a férfiak kedvére kell tennünk. Sok nő teljesen elveszíti az identitását egy kapcsolatban, még az öltözködését, a viselkedését is megváltoztatja. Mi nők most kezdjük felismerni a saját adottságainkat, és azt, hogy nem kell férfivá válnunk ahhoz, hogy értékesek vagy sikeresek legyünk – fogalmazta meg Stone.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.