Rezes Judit Szabó Győzőről: Csak néhány éve tudom, hogy ő az igazi

A Lelkifröccs vendégeként ezúttal Rezes Judit színésznő mesélt Csernus Imrének házassága legnagyobb kihívásairól és az elköteleződésről.

2021. március 31., 10:37

Szerző:

A színésznő leszögezte, eddig sem beszélt túl sokat a kapcsolatukról Szabó Győzővel, és Csernus doktor az utolsó, akit hajlandó beavatni a házaséletébe.

„Átéltünk már Győzővel nagyon sok kemény menetet is, és sokáig nehezen ment az elköteleződés is. Nem volt olyan rég, amikor végre elismertem magamnak, hogy szeretem őt, és vele akarom leélni az életem” – mondta a színésznő, aki azt sem titkolta, szerelmük hajnalán még házas ember volt Szabó Győző.

„Mondtam is neki, hogy a jóisten még visszaadja nekünk ezt a csúnya dolgot” A színésznő ezért sokáig nem is vette komolyan a kapcsolatot, annál is inkább, mert mindenki azt mondta, nem valók egymáshoz.

„Már a kapcsolatunk legelején éreztem, hogy gáz van körülöttünk, túl sok a kimondatlan szó és érzés. Az összeköltözés sem volt klasszikus. Egyszer Győző megemlítette, mi lenne, ha közösen vennénk valamit.

Elhárítottam, mert nem álltam készen erre. Aztán hol itt voltunk, hol ott, de sokáig nem éreztük jól magunkat egymásnál. Sokáig nem voltam biztos benne, hogy akarom ezt a kapcsolatot. Tizenegy évig hárítottam, és tizenegy év kellett ahhoz, hogy őszintén kezdjünk el egymással beszélni, ekkor tudatosul bennem, azt akarom, hogy végleg maradjunk együtt.”

A színésznő azt is elmondta, négy-öt éve tudott teljesen elköteleződni a kapcsolatában, és ekkor jött rá, mennyire szereti a párját.

„A legelső komoly mérföldkő volt az, amikor elhatároztuk, hogy szeretnénk közös gyermeket. Ő lett Misike, és a vele járó felelősségvállalás.”

Rezes Judit elmondta, ők tűz és víz a párjával, míg a színésznő teljesen zárkózott, és sokszor magába fojtotta az érzelmeit, Győző szeret kifelé élni, és sokszor nem értette, hogy Juditot mi bántotta. Csernus doktornak elárulta, sokszor megalkuvó, viszont nem szeret senkire se támaszkodni, talán túl önálló, mindent elrendez magának. „Mostanában viszont sokszor átesek a ló túloldalára, oda kell figyelnem arra, hogy a másik akarata is megvalósuljon. Győző korábban úgy akarta sokszor megoldani a problémáinkat, hogy kiabált. Én ezt próbáltam egy ideig elkerülni, belementem olyan dolgokba is, ami nem volt jó. De egy idő múlva elkezdtem én is egyre hangosabb lenni, és kimondani az érzelmeimet.”

Csernus doktor óva intett attól, hogy a megalkuvást és az alkalmazkodást összekeverjük. „Nem akarunk gyávának lenni, mégis egy adott pontban azzá válunk” – tette hozzá a Lelkifröccs házigazdája.

„Volt már olyan, hogy erőt kellett vennem magamon, hogy szóba hozzak egy témát. Ezáltal leküzdöttem a gyávaságom. Holott korábban komoly problémákat okoztak, hogy nyissam ki a szám, merjek bátor lenni. De ma már tudatosan számolok háromig, és merek önmagam lenni” – tette hozzá Rezes Judit, aki két kisgyermek édesanyja. A színésznő elmondta, jelenleg szünetelnek a színházi munkái a Katona József Színházban, a karantén idején minden idejét lefoglalja a gyermeknevelés, két kisfia, Misi és Gáspár teljesen eltérő személyiségek.

(Kiemelt kép: Merész Márton)

Visszavett az állandó rohanásból Lovasi András, s élvezi a vidéki életet, az apaszerepet. A Kiscsillag, valamint a Kispál és a Borz frontembere vasárnap ünnepli 54. születésnapját.