Utolsó koncertjére készül Ozzy Osbourne

Visszavonul a Black Sabbath legendája, mert a szervezete nem bírja már az extrém terhelést.

2024. január 24., 18:56

Szerző:

Véget ért egy korszak. A 75 éves Ozzy Osbourne a szülővárosában, Birminghamben köszön el a rajongóitól – számol be róla a ripost.hu.

Drog, alkohol és rock and roll – erről szólt Ozzy Osbourne kalandos élete egészen 2023 őszéig, amikor végül be kellett látnia, hogy a fizikuma többé nem alkalmas arra, hogy több alkoholt igyon és főleg, hogy színpadra lépjen. A brit származású énekes karrierjének végét paradox módon nem az elképesztő mennyiségben elfogyasztott tudatmódosítók vetettek véget, hanem a Parkinson-kór, amivel bármilyen elszánt is, képtelen megküzdeni.

Ozzy Osbourne elképesztő genetikájának köszönheti, hogy még életben van

„Nincs elfogadható orvosi magyarázat arra, miért vagyok még mindig életben a több úszómedencényi alkohol, a rengeteg kokain, LSD és egyéb kábítószerek elfogyasztása ellenére” – nyilatkozta korábban a világsztár. Ezt a rajongói is tudják, hiszen mémmé vált az a vélekedés, hogy a Föld nevű bolygóra azért kell vigyázni, hogy Ozzy tízezer év múlva is láthatna erdőket, tengeri élőlényeket, és tiszta levegőt lélegezhessen be.

Egy egész orvosi kutatócsoport alakult annak megértésére, miért nem képes halálra inni és drogozni magát Ozzy. A furcsa kérdésre – talán nem meglepő – egészen elképesztő válasz érkezett: a Cofactor Genomics nevű amerikai cég elkészítette a szekvenciát, egy másik cég, a Knome pedig elemezte az adatokat, melynek az eredménye az lett, hogy: „Az alkohol lebontását végző egyik fehérjét (ADH4) kódoló gén mellett Ozzynál egy szokatlan szakasz van a DNS-láncon, amely a gén aktivitását szabályozza. Ozzy alkoholfogyasztási történetét tekintve nyilvánvaló, hogy ő másképpen reagál az alkoholra, mint mások".  

Nem kímélte magát

Ozzy Osourne fizikai teste nem csak belülről kapta a terhelést. Az énekes az elmúlt évtizedekben számtalan autóbaleset részese volt, többször gurult le lépcsőkön, amikor már nem volt szomjas. Egyszer majdnem lezuhant vele egy kisrepülő, később rázuhant a saját négykerekű motorja, ami apró darabokra törte a csontjait, és végül a Parkinson-kór előrehaladtával többször is leesett a színpadról. Lássuk be, ez nem kevés.

A sztár mostanra vallotta be, hogy nem megy tovább. Befejezi a pályafutását.

Ozzy felesége a brit Mirror című lapnak jelentette be, hogy a férje visszavonul:

„Ozzy nem turnézik többé, de azért tervezünk két fellépést, hogy elbúcsúzzunk. A férjem úgy érzi, soha nem búcsúzott el a rajongóitól, és most meg szeretné tenni.”

(Fotó: 168.hu Archív)

 

 

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

2024. április 11., 11:02

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.