Ozzy kiszáll, a turnéját is lemondta, Budapestre sem jön

Egészségi állapota miatt lemondta európai turnéját Ozzy Osbourne, a Black Sabbath egykori legendás frontembere.

2023. február 1., 12:45

Szerző:

Az utóbbi években már reality-hősként is szereplő rocklegenda négy évvel ezelőtt szenvedett gerincsérülést egy baleset során, és mint közösségi oldalán írta, nem képes végigcsinálni az európai és angliai turnéját.

„Valószínűleg ez az egyik legnehezebb dolog, amit valaha is meg kellett osztanom hűséges rajongóimmal. Mint talán mindannyian tudjátok, négy évvel ezelőtt ebben a hónapban súlyos balesetet szenvedtem, amiben megsérült a gerincem. Ez idő alatt egyetlen célom volt, hogy újra színpadra álljak. Az énekhangom rendben van, azonban három műtét, őssejtkezelések, végtelen fizikoterápiás kezelések, és legutóbb az úttörő Cybernics (HAL) kezelés után a testem fizikailag még mindig gyenge.

 

Őszintén megtisztelő, hogy mindannyian türelmesen kitartottatok mindvégig, de tiszta lelkiismerettel arra a felismerésre jutottam, hogy fizikailag nem vagyok képes a közelgő európai/angol turnét végigcsinálni, mivel tudom, hogy nem bírnám ki az utazást. Higgyétek el, amikor azt mondom, a gondolat, hogy csalódást okozok a rajongóimnak, jobban felbasz, mint azt valaha is gondolnátok.

Soha nem gondoltam volna, hogy a turnézásomnak ilyen vége lesz. A csapatom jelenleg is ötletel, hol tudnék fellépni anélkül, hogy városról városra és országról országra kéne utaznom.

Szeretnék köszönetet mondani a családomnak, a zenekaromnak, a csapatomnak, régi barátaimnak, a Judas Priestnek, és természetesen rajongóimnak a végtelen odaadásukért, hűségükért és támogatásukért, és azért, hogy olyan életet adtak nekem, amilyenről álmodni sem mertem. Szeretlek titeket” – írta a hard rock nagy korszakának fenegyereke.

(Fotó: Flavio Hopp / BRAZIL PHOTO PRESS / Brazil Photo Press via AFP)

 

Tegnap 16:59

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.