Egyetlenegy díjra sem jelölték az Elk*rtukat

A Magyar Mozgógép Fesztivál programjában szerepel, egyetlen kategóriában sem került be az öt legjobb film közé az Elk*rtuk.

2022. május 28., 12:18

Szerző:

A játszma című nagyjátékfilmmel kezdődik és a Katinka című dokumentumfilmmel zár a június 9-12-ig tartó Magyar Mozgókép Fesztivál. Közben – Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban – levetítenek száz magyar filmet, sor kerül 19 premierre, emellett szakmai beszélgetéseken és közönségtalálkozókon várják az érdeklődőket – írja az Index.

A lap megemlítette, hogy Kálomista Gábor producer Elk*rtuk című filmje egyik kategóriában sem került a legjobb öt közé, de a programban szerepel.

(Kiemelt képünk: Elk*rtuk című film sajtóvetítése. MOM park, 2021. október 22. Fotó: Merész Márton)

Elhunyt Böszörményi Gyula József Attila-díjas író. Az alkotót június 29-én, 57 évesen érte a halál - tudatta pénteken Facebook-oldalán kiadója, a Könyvmolyképző.

Tegnap futótűzként járta be a magyar sajtót, hogy több más tartalommal együtt gyakorlatilag egyik pillanatról a másikra eltűnt az HBO Max előfizetéses videostreaming-szolgáltató kínálatából a tavaszi időszak legnépszerűbb lokális tartalma, A besúgó című sorozat. A streamingszolgáltató szerint ez természetes jelenség, az SVOD szolgáltatók tartalmi kínálatának önkényes variálása azonban több szempontból is aggályos lehet.