Neil Diamond Parkinson-kóros, nem turnézik többet

A zenész továbbra is szeretne dalokat írni és felvételeket készíteni

2018. január 23., 11:42

Szerző:

Neil Diamond Grammy-díjas amerikai popénekesnél Parkinson-kórt állapítottak meg, ezért nem indul több turnéra – olvasható a zenész honlapján. 

A hivatalos közlemény szerint a betegség miatt nehezen viseli az utazást és a nagyobb fellépéseket, ezért lemondja az Ausztráliába és Új-Zélandra tervezett koncertkörútját, a jegyek árát visszatérítik. 

„Nehéz és fájdalmas bejelentenem, hogy visszavonulok a turnézástól. Az elmúlt ötven évben nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy koncertjeimmel a nézők elé állhattam” – mondta a világhírű zenész, majd bocsánatot kért mindazoktól, akik jegyet vettek valamelyik koncertjére és háláját fejezte ki leghűségesebb rajongóinak. 

Neil Diamond minden idők egyik legsikeresebb dalszerzője, aki az 1960-as évek óta írja és énekli dalait, vasárnap lesz 77 éves, az amerikai Hanglemez Akadémia (The Recording Academy) ez alkalomból életműdíjat ad neki. Diamond több mint 130 millió albumot adott el világszerte. 

16:58

Ellenállt a kódfejtőknek, évszázadok óta őrzi titkát, és azok a tudósok, akik kapcsolatba kerültek vele, különös balsors áldozatai lettek. Az ismeretlen nyelven írott középkori alkímista kézirat a mai napig megfejthetetlen rejtély. De mitől olyan különleges a Voynich-kézirat?