Négy nap a bor és zene bűvöletében – Vár a Jazzy Fesztivál!

Május 17-20. között visszatér a Jazzy Fesztivál, a Jazzy Rádió többnapos zenei fesztiválja, amelyen idén négy napon keresztül három színpadon lépnek fel egymást váltva hazai -és külföldi előadók, akik a jazz, funk, soul stílus képviselőiként táncoltatják meg a jazz zene szerelmeseit.

2024. április 3., 12:57

Szerző:

A MOMKult udvarában és a Sirály sétányon már 14 órától elkezdődnek a hazai jazzszíntér szereplőinek koncertjei. Pénteken fellép a Ladánybene 27, Boggie, a Los Orangutanes és Sena Dagadub. Szombat délutántól a Melody Maker, Éliás Gyula, Temesi Berci és barátai, Áron feat Szakonyi Milán zenéjét élvezheti a közönség. Vasárnap az Anima Sound System, Zolbert és Belau szolgáltatják a dallamokat, míg hétfőn a Sárik Péter trió és Falusi Mariann, Barabás Lőrinc, a Stinky Bugs és Ruby Harlem fellépése teszi teljessé a fesztivált. A sétálójegy megváltásával a fesztivál külső területén lehet hallgatni a koncerteket, miközben a foodtruckok és pincészetek hívnak mindenkit gasztronómiai kalandra.

Mindegyik napon egy-egy nemzetközi nagyágyú zárja az estét a MOMKult koncerttermében. Pénteken a PASO és a világhírű brit csapat, Matt Bianco koncertjén bulizhat a fesztivál közönsége. Szombaton Takács Nikolas koncertje után a francia nu jazz formáció, az Electro Deluxe vegyíti a soul, a funky, a swing, és a hip-hop elemeit a színpadon. Hétfőn Dés László és a holland soul énekesnő Sharon Kovacs lép fel.

A kinti koncerteket Magyarország legjobb borászatainak kínálata mellett élvezhetjük. A standoknál bárki megkóstolhatja a Felső-Pannon borrégió, a Balaton borrégió, a Felső-Magyarország borrégió, a Pannon borrégió és a Tokaji borrégió képviselőinek nedűit, több mint 40 borászat közül válaszhatnak a sétálójegyes vendégek.

A MOMKult koncerttermében lévő programjaira és a kinti részre külön kell jegyet váltani, de a kombinált jeggyel a fesztivál teljes területe látogatható.

Május 17-20. között a MOMKult és a Sirály sétány teljes területe a jazz és bor találkozóhelyévé változik, ahol mindenkit vár a Jazzy Fesztivál.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.