Nagy BUMMM az Erzsébetvárosban

Egy 21 méter magas, 200 négyzetméter felületű házfalon állítanak emléket az LGT-nek és a BUMMM-nak Budapesten. 

2023. szeptember 8., 12:57

Szerző:

Idén ötvenéves a Locomotiv GT legendás nagylemeze, a BUMMM, amelynek olyan örök érvényű dalokat köszönhetünk, mint a Miénk itt a tér, a Gyere, gyere ki a hegyoldalba, a Kék asszony vagy éppen a Ringasd el magad. És ez volt a zenekar első albuma, amelyen Somló Tamás játszott, és az utolsó, ami Barta Tamás kilépése előtt jelent meg. 

„Mivel a zenekar alapítója Presser Gábor éppen két házzal arrébb töltötte fiatal éveinek egy (jelentős) részét, a Dob utca 38 lakói és a Színes Város csapata, Erzsébetváros Önkormányzatával közösen úgy gondolták, hogy a legméltóbb helyen, egy 21 méter magas, 200 négyzetméter felületű házfalon állítanak emléket az LGT-nek és a BUMMM-nak” – olvasható Erzsébet város hírei Facebook oldalán. 

Nagy BUMMM buli a Dob utca 38-cal szembeni parkban! 

Időpont 2023. szeptember 9.

Kezdés: 10.00

Zene: DJ Radnai - LGT 

(Kiemelt képünkön a Nagy BUMMM. Fotó: Erzsébet város hírei Facebokk oldala)

 

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.