Megszűnik a História folyóirat

2013. április 11., 16:11

Pénzügyi fedezet hiányában átmenetileg szünetelteti a História című folyóirat nyomtatott megjelenését a História Alapítvány kuratóriuma – adta hírül a lap az internetes oldalán.

Az alapítvány tájékoztatása szerint a további kiadványok – a História időszakos közleményei, a História Könyvek és a Történelmi Tár – ezért online formában (www. historia.hu) lesznek olvashatók a honlapon. A kuratórium döntése: a szüneteltetett folyóirat megújuló honlapját a szerkesztőség gondozza.

Ahogy a honlapon olvasható, a folyóirat szerkesztőségét a döntés az idei év első számainak előkészítése közben érte. Mint közölték, a már előfizető olvasóknak a Magyar Posta az előfizetési díjat visszapostázza.

A történelmi folyóiratot Glatz Ferenc, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke alapította 1979-ben, aki mindvégig a lap főszerkesztője volt. A nyomtatott történelmi lapok piacán jelenleg a BBC History, a Múlt-Kor, a Nagy Magyarország, valamint a Rubicon érhető el.

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál.