Meghalt Steve Harwell

Elhunyt Steve Harwell, az amerikai Smash Mouth együttes frontembere 56 éves korában – közölték hétfőn menedzserei.

2023. szeptember 4., 20:20

Szerző:

Steve Harwell hétfőn halt meg családja és barátai körében Idaho állam fővárosában, Boiseban található otthonában. Halála okát egyelőre nem közölték.

„Steve Harwell igazi amerikai volt” – olvasható a Smash Mouth X-platformján. „Nyugodj békében, barátom” – tette hozzá a banda menedzsere, Robert Hayes a Facebookon.

 

Smash Mouth nevű zenekarával a kaliforniai születésű Harwell számos slágert alkotott az 1990-es és a korai 2000-es években, közülük is kiemelkedett az All Star (1999), amely a Shrek-filmek betétdalaként vált igazán ismertté. Szintén hatalmas sikert aratott a Walkin' On The Sun és az I'm A Believer dalokkal. 

Harwell 2021-ben hagyta ott a bandát és teljesen visszavonult a közélettől. Az amerikai sajtó egészségügyi problémákról cikkezett.

Mint arról korábban beszámoltunk, mindössze egy nappal Harwell halála előtt jelentette be az együttes menedzsere, hogy az énekes hospice-ellátásban van, és már csak napok vannak hátra az életéből.

Óriási sikerrel zárult a hétvégi Budapest Mastercard Comic Con, amelyre minden eddiginél többen voltak kíváncsiak. A kétnapos eseménysorozaton 25.756 látogató vett részt, amely a tavalyi látógatószám közel kétszerese. A hollywoodi sztárok mellett a társ- és vendégrendezvények is nagy érdeklődést keltettek, így a Board Game Expo és a KoreaOn kulturális fesztivál is hozzájárult a látogatócsúcshoz.