Meghalt DJ Palotai

DJ Palotai, vagyis Palotai Zsolt az elektronikus zene, a drum and bass és a breakbeat  magyarországi meghonosítója, a legendás lemezlovas tragikus hirtelenséggel 62 évesen meghalt.

2023. november 19., 07:59

Szerző:

DJ Palotai a magyar elektronikus zene legendás alakja1989-től 1991-ig a Tilos az Á klub művészeti vezetője volt, majd 1991-től a Tilos Rádió zenei főszerkesztője. A Tilos Rádió épp szombaton jelentette be, hogy Palotai a „Budapest zenei életében végzett több évtizedes munkásságáért, a magyar underground kultúrára gyakorolt megkerülhetetlen hatásának elismeréseként Pro Cultura Urbis-díjat kapott. Palotai Zsolt tragikus hirtelenséggel hunyt el, 62 éves volt. 

„Palotai Zsolt neve összefonódott a magyar underground zenei élet meghonosításával, a Tilos az Á és a Tilos rádió elindításában is közreműködő DJ Palotai harminc éve meghatározó szereplője a Tilos Rádió műsorainak, az ország legnagyobb zenei kitekintésű magyar DJ-je. Palotai Zsolt a kitüntetést Budapest zenei életében végzett több évtizedes munkássága, a magyar underground kultúrára gyakorolt megkerülhetetlen hatásának elismeréseként kapja” – írja a Tilos rádió

A Palotaival a napokban készített interjút az RTL, melyben azt mondja: „Volt egy kimutatás, hogy mi a legnagyobb különbség a 2000-es évek zenéi meg a mostaniak között. Hát kérlek szépen, az, hogy ma sokkal szomorúbbak a zenék. Nincs jövő. Ezt érzed. Az ember azért ember, mert van együttműködés, de itt már semmilyen együttműködés nincs, csak a pusztítás és a düh. Mintha csak a rajongás lenne, vagy a gyűlölet. Pedig a szeretet sokkal erősebb”.

(Kiemelt képünkön: DJ Palotai. Fotó: Tilos Rádió)

EMeRTon-díjas és Fonogram szakmai életműdíjas zenei szerkesztő, rádiós, akinek olyan műsorokat köszönhetünk, mint a Vasárnapi koktél, Csak fiataloknak. Szombaton töltötte be kilencvenedik születésnapját a magyar Cseke László, azaz Komjáthy György.

A Koltai Lajos rendezésben készült Semmelweis-film lett a Torontói EU Filmfesztivál legjobbja és elnyerte a közönségdíjat – közölte az MTI-vel szombaton a Nemzeti Filmintézet (NFI).

Már az utolsó simításokat végzik az évről évre megújuló mézeskalácsfalun Geresdlakon, ahol az egész települést megmintázzák. A Mikulás, a szarvasokkal vontatott szán, sőt még az Országház is mézes tésztából sült ki.