Meghalt DJ Palotai

DJ Palotai, vagyis Palotai Zsolt az elektronikus zene, a drum and bass és a breakbeat  magyarországi meghonosítója, a legendás lemezlovas tragikus hirtelenséggel 62 évesen meghalt.

2023. november 19., 07:59

Szerző:

DJ Palotai a magyar elektronikus zene legendás alakja1989-től 1991-ig a Tilos az Á klub művészeti vezetője volt, majd 1991-től a Tilos Rádió zenei főszerkesztője. A Tilos Rádió épp szombaton jelentette be, hogy Palotai a „Budapest zenei életében végzett több évtizedes munkásságáért, a magyar underground kultúrára gyakorolt megkerülhetetlen hatásának elismeréseként Pro Cultura Urbis-díjat kapott. Palotai Zsolt tragikus hirtelenséggel hunyt el, 62 éves volt. 

„Palotai Zsolt neve összefonódott a magyar underground zenei élet meghonosításával, a Tilos az Á és a Tilos rádió elindításában is közreműködő DJ Palotai harminc éve meghatározó szereplője a Tilos Rádió műsorainak, az ország legnagyobb zenei kitekintésű magyar DJ-je. Palotai Zsolt a kitüntetést Budapest zenei életében végzett több évtizedes munkássága, a magyar underground kultúrára gyakorolt megkerülhetetlen hatásának elismeréseként kapja” – írja a Tilos rádió

A Palotaival a napokban készített interjút az RTL, melyben azt mondja: „Volt egy kimutatás, hogy mi a legnagyobb különbség a 2000-es évek zenéi meg a mostaniak között. Hát kérlek szépen, az, hogy ma sokkal szomorúbbak a zenék. Nincs jövő. Ezt érzed. Az ember azért ember, mert van együttműködés, de itt már semmilyen együttműködés nincs, csak a pusztítás és a düh. Mintha csak a rajongás lenne, vagy a gyűlölet. Pedig a szeretet sokkal erősebb”.

(Kiemelt képünkön: DJ Palotai. Fotó: Tilos Rádió)

Benjamin Appl világhírű német bariton és Villányi Dániel zongoraművész Franz Schubert Téli utazását adja elő a magyarországi deportálások 80. emlékévének kiemelt eseményén az Óbudai Zsinagógában szeptember 30-án 19 órakor. A koncert meglepetést is tartogat, hiszen Schubert kuriózumnak számító kórusművét, amelyet a 92. zsoltár héber szövegére komponált e koncert kedvéért tanulta meg Benjamin Appl.

Ady Endre és Léda kapcsolatának egyik tragédiája, hogy Léda 1907-ben halva született kislányt hozott a világra. Bár egyértelmű bizonyítéka nincs, Ady magáénak érezte a gyermeket. Néhány évvel később, már Ady halálát követően, szárnyra kapott a pletyka, hogy a költőnek van egy fia.