Magyar rajzfilmes nyerte az ausztrál Symphony No. 42 díjat

Bucsi Réka digitális rajzanimációja, a Symphony No.42 nyerte a melbourne-i filmfesztiválon a legjobb animációs film díját.

2014. augusztus 10., 14:34

Az SAE Institute felajánlásaát Bucsi Réka nyerte. Ausztrália vezető filmes eseményét 53. alkalommal rendezték meg idén, a jaték-, rövid- és dokumentumfilmeket is felvonultató programba 57 országból érkeztek filmalkotások, a rövidfilmes díjakat vasárnap este adták át.

A Symphony No.42 a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Animáció tanszékén (MOME Anim) készült. Bucsi Réka diplomafilmje a februári Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be először, majd számos elismerésben részesült, köztük Halle, Hongkong, Lisszabon, Pordenone és Poznan nemzetközi filmfesztiváljain – adta hírül a HVG.hu.

A Symphony No.42 producere Fülöp József, a MOME rektora, az Animáció tanszék korábbi vezetője, vágója Czakó Judit, sound designere Lukács Péter Benjamin. Bucsi Réka 2013-ban végzett a MOME Animáció szakán, jelenleg az Animation Sans Frontiéres (ASF) nemzetközi animációs workshop résztvevője.