Ki lopta el a ládikómat? – kérdezte Haumann Péter. – Soros György! – hangzott a válasz

2017. november 28., 18:16

Szerző:

Fotó: Magyar Színház honlapja

A Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színész péntek este a Magyar Színházban lépett fel, Harpagont játszotta A fösvényben. Monológja éppen annál a résznél tartott, hogy „Ki lopta el a ládikómat?”, amikor a nézőtérről valaki bekiabálta:

„Soros György!”

Emiatt Haumann Péter ki is esett a szerepéből. Egy pillanatra elhallgatott, majd fennhangon megkérdezte a nézőt:

„Te hülye vagy?”

Utána folytatta a monológot.

A közjátékról a 444 megkérdezte a Magyar Színházat, a színész pedig megerősítette, hogy A fösvény pénteki előadását valóban színezte a fenti közjáték. Eredetileg egy néző számolt be róla egy Facebook-bejegyzésben.

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál.