Kevin Spacey a nyilvánosság előtt vállalta, hogy meleg, és bocsánatot kért, amiért szexuálisan zaklatott egy 14 éves fiút

2017. október 30., 12:24

Szerző:

A kétszeres Oscar-díjas színész a Twitteren tett  bejelentést minderről, nem sokkal azután, hogy pályatársa, Anthony Rapp egy Buzzfeednek adott interjúban megvádolta, hogy még 1986-ban ő volt az, aki egy buli után egy ágyra kényszerítette és ráfeküdt. Spacey akkor 27, Rapp viszont csak 14 éves volt. „Mélységes tisztelet fűz hozzá mint színészhez, a története pedig több, mint megrémített, amikor meghallottam. Őszintén szólva már nem emlékszem a találkozásunkra, mert több mint harminc éve történt, de ha úgy viselkedtem, ahogyan leírta, bocsánatkéréssel tartozom neki ezért a részeg, helytelen viselkedésért” – hangzik Spacey Twitter-bejegyzése. 


De Spacey nemcsak  bocsánatot kért, hanem a szexuális zaklatás vádja nyomán megragadta a lehetőséget, és a nyilvánosság elé állt azzal, hogy ezután meleg férfiként fogja élni az életét. A Közönséges bűnözők, a Hetedik az Amerikai szépség és a Kártyavár című sorozat sztárjáról hosszú idő óta suttogták, hogy meleg, amiről most így ír: „Azok, akaik a legközelebb állnak hozzám,. tudják, hogy az életem során férfiakkal és nőkkel is volt viszonyom. Egész életemben fűzött romantikus kapcsolat is férfiakhoz, ettől a pillanattól pedig meleg férfiként szeretnék élni, őszintén, a nyilvánosság előtt, ami a saját viselkedésem tisztázásával kezdődik” – írja.  Eközben a hozzászólások között valaki szelíden csak azt firtatja, miként lehetséges, hogy Spacey emlékszik, hogy részeg volt azon az 1986-os éjszakán, arra viszont nem, hogy molesztálta az áldozatát. 

Egyébként nem úgy tűnik, hogy a szintén meleg Rapp hajlandó lenne megbocsátani Spaceynek. A Buzzfedd-interjúban az Egy csodálatos elme színésze érezhető ingerültséggel beszél arról, mennyire frusztrálta látnia Spacey felemelkedését Hollywoodban, és az is, hogy az Oscar-díjas színész – aki soha nem nősült meg, a díjátadóra pedig az édesanyjával ment el – mindig titkolózott a magánéletéről. „Üvölteni akartam: »Ez az ember egy csaló!«” – mesélte a portálnak. Rapp 2001-ben már a nyilvánosság elé állt a történetével, de akkor nem név szerint nem tett említést Spaceyről.