Kerényi Miklós Máté 30 év után távozik a Budapesti Operettszínházból

Kerényi Miklós Máté a minap a közösségi oldalán tudatta követőivel és rajongóival, hogy 30 év után úgy döntött, távozik az Operett stábjából.

2024. február 19., 11:18

Szerző:

Kerényi Miklós Máté hosszas vívódás után döntött úgy, hogy 30 év után távozik az Operett társulatából. Azt írja:

„Hetek, hónapok óta őrlődöm és vívódom, de végül azt a nehéz döntést hoztam meg, hogy ez az évad lesz az utolsó, amit a Budapesti Operettszínházban töltök. Szeptembertől nem lépek fel erre a csodálatos színpadra, nem leszek a társulat tagja.”

Döntésének okáról nem szeretne beszélni, ám –ahogy fogalmaz– „nyilvánvalóan egy ilyen horderejű lépés nem csupa jó dolgok következménye”. Ennek ellenére hozzátette, hogy mindezek ellenére csak a szépre és a jóra szeretne emlékezni, a jövőre vonatkozóan pedig keresi az új célokat és a kihívásokat.

„Higgyétek el, nagyon nehéz számomra ez a döntés, hiszen az egyetemi éveimet leszámítva, az elmúlt 30 évben ebben a színházban dolgoztam végig. Ez a színház lett a második, olykor elsőszámú otthonom, s a benne dolgozók a családom. Hiányozni fog, s megszakad a szívem egy része, de hiszek magamban, bármennyire is tűnjön ijesztőnek az előttem álló bizonytalan!”

Kerényi a posztja végén köszönetet mondott a társulatnak és a közönségének is, hangsúlyozva: bízik abban, hogy a kollégáival fognak még találkozni és közösen alkotni, nézőközönségével pedig hamarosan újra láthatják majd egymást.

„Drága Társulat! Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki ebben a 30 évben a társam és játszótársam volt ezen az úton, ami végül sajnos ide vezetett, de hiszem, hogy fogunk még találkozni, s alkotni együtt csodálatos dolgokat!

Drága Közönség! Köszönöm az elmúlt 30 év szeretetét, tapsait! Remélem, hogy hamarosan új helyeken újra láthatjuk egymást!

Szeretlek Titeket!
Szeretlek Operettszínház!
Szeretlek Társulat!

Ölellek Mindannyiótokat, s mindent nagyon köszönök!”

– zárta gondolatait.

Nem Kerényi Miklós Máté az egyetlen, akitől az Operettszínház kénytelen megválni

Amint arról beszámoltunk, botrányos körülmények között mondott fel az Operettszínház Sándor Pétertől. Felháborodtak a nézők, még petíciót is indítottak érte, de az intézmény a holnapján közölte, hogy a színészt elbocsátották.

A közlemény teljes szövegét olvashatja alább, ez tartalmazza az okot is, amiért úgy döntöttek, hogy megválnak Sándor Pétertől:

„a Budapesti Operettszínház Sajtókommunikációs Osztálya közli, hogy a színház szerződést bont Sándor Péter művész úrral. A Budapesti Operettszínház a szerződésbontást a színház vezetése és Sándor Péter között zajlott, végül eredménytelenül zárult egyeztetések okán eddig nem hozta nyilvánosságra. Kiss-B. Atilla főigazgató úr személyesen is nagyra értékeli Sándor Péter kiemelkedő énekesi és színészi kvalitásait, amit az is bizonyít, hogy lehetőséget adott számára, hogy ismét a Budapesti Operettszínház színpadára lépjen, és az elmúlt években számos műfajban főszerepek sorának megformálását bízta a művészre. Sándor Péter az utóbbi időben a színház falain belül tett megnyilvánulásainak tartalma és hangneme bármely más színházban elfogadhatatlan lenne, ahogyan a Budapesti Operettszínházban is védhetetlen, ezért a fenti indokok alapján a színház vezetése úgy döntött, hogy jelenleg nem kíván együtt dolgozni Sándor Péterrel. A Budapesti Operettszínház az ügyet lezártnak tekinti, és a továbbiakban számos kiváló alkotójával és népszerű művészével zajló, széles körben elismert szakmai munkájára kíván koncentrálni.”

Sándor Péter ezidáig nem reagált az ügyre.

(Kiemelt képünk forrása: Kerényi Miklós Máté hivatalos Facebook oldala)

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál.