Clooney ismét beleszállt Orbánba

A filmsztár Biden hivatalba lépésétől várja a demokrata fordulatot.

2020. december 24., 09:06

Szerző:

George Clooney megint üzent Orbán Viktornak – idézi a Süddeutsche Zeitung cikkét a Népszava.

A lap szerint bár a filmsztár azt mondja, hogy a világban rengeteg a gyűlölet és hatalmas a megosztottság, január 20-án, Joe Biden hatalomra lépése változást hozhat. Így Orbán számára sokkal nehezebb lesz, hogy igazolja rendszerét, hiszen jelen állás szerint élete végéig Magyarország első embere marad, de nem lesz könnyű számára autoriter hangon megszólalni, ha nem olyasvalaki lesz a Fehér Házban, aki a nép ellenségének nyilvánítja a sajtót. 

 

Clooney szerint Orbán január 20-tól kezdve nem hivatkozhat arra, hogy az USA is ugyanazt csinálja, mint ő. A színész abból az alkalomból nyilatkozott, hogy bemutatták új filmjét, az Éjféli eget, amelyben egy tudóst alakít. A világot éppen katasztrófa érte, az emberiség kipusztult és az Északi-sarkon dolgozó szakember meg akarja akadályozni, hogy visszatérjen a világűrből egy expedíció. A járványról úgy vélekedik, hogy már látni az alagút végét, közel a megoldás, mert több olyan vakcina is van már, amely sikerrel kecsegtet – ráadásul ezeket villámgyorsan fejlesztették ki.

Két magyar nagyjátékfilm is versenyben van a hétfőn kezdődő Berlinalén az Arany Medvéért. Közönség és sztárok nélkül kezdődik az egyik legjelentősebb filmszemle, a 71 éves Berlini Nemzetközi Filmfesztivál.

Véget ért minden idők egyik legnépszerűbb elektronikus zenei duójának pályafutása. Olyan slágereket köszönhetünk a Daft Punknak, mint az Around The World, a One more Time vagy a Get Lucky.

 

Maga Edvard Munch írta rá Sikoly című híres képére, hogy "csak egy őrült festhette.” A Norvég Nemzeti Múzeum szakemberei infravörös vizsgálatnak vetették alá a festményt, és ezt állapították meg.