Kiderült, ki lesz a 2024-es Oscar-díjkiosztó gála házigazdája

Jimmy Kimmel lesz a 2024 márciusi Oscar-díjátadó gála házigazdája. A népszerű műsorvezető negyedik alkalommal szórakoztatja majd a ceremónia közönségét – számolt be róla a Variety.com.

2023. november 16., 10:57

Szerző:

A gála executive poducere Molly McNearney lesz, aki már tavaly is közreműködött a műsor összeállításában. Az Emmy-díjas Jimmy Kimmel 2017-ben, 2018-ban és tavaly vezette a gálaműsort. Korábban Whoopy Goldberg és Jack Lemmon szerepelt négyszer házigazdaként az Oscar-showban. A csúcstartó azonban Bob Hope, aki 11 alkalommal állt az Oscar színpadára műsorvezetőként. Bill Kramer, az amerikai filmakadémia elnöke örömmel üdvözölte Kimmel és McNeatney visszatérését. „Osztoznak velünk a filmek szeretetében, és abban az elkötelezettségünkben, hogy dinamikus, szórakoztató műsort készítsünk globális közönségünk számára” – idézte szerdán Kramert a Variety.com.

A tavalyi Oscar-gálát 18,8 millió néző látta, ami 13 százalékos növekedést jelentett az előző évhez képest. Idén a díjakért versengő filmek között lesz a Barbie és az Oppenheimer, és minden bizonnyal a legjobb film díjáért indul majd az American Fiction, a Megfojtott virágok, a Maestro és a Szegény párák is. A legjobb nemzetközi film kategóriában Magyarország idén Gauder Áron Kojot négy lelke című animációs filmjét nevezte. Az Oscar-jelöléseket 2024. január 23-án hozzák nyilvánosságra. A 96. Oscar díjátadó gálát 2024. március 10-én rendezik meg a Los Angeles-i Dolby Színházban.

(Kiemelt képünkön: Jimmy Kimmel műsorvezető beszél a színpadon a 95. Oscar-díjátadón a Dolby Színházban, Hollywoodban, Kaliforniában 2023. március 12-én. Fotó: Patrick T. Fallon / AFP)

A hazai médiatörténelemben először fordul elő, hogy a két ismert műsorvezető ugyanabban a műsorban köszönti reggel – ezúttal – a hallgatókat. Pachmann Péter ugyanis hat év után visszatér a Jazzy-re és csatlakozik a Business Class műsorvezetői gárdájához: Gundel Takács Gáborhoz, Kamasz Melindához és László Csabához.