Für Anikó: Szívem mélyén valahol én egy rocker vagyok

2018. november 6., 08:16

Szerző:

Hamarosan megjelenik Für Anikó új lemeze, a Magyar hangja vagyok. A színművész harmadik lemezének címadó dala egyben utalás arra: hangján számos világsztár szólal meg magyarul. A dalokat jórészt Hrutka Róbert jegyzi, de felcsendül néhány Jamie Winchester- és Borlai Gergő-zene is. A dalszövegeket Fekete György írta.

Für Anikó azt mondja a lemezről: „Remélem, ezzel az anyaggal is valami olyat ragadunk meg zenében és szövegben, ami alapvetően fontos és emberi, és sok év múlva sem jár le a szavatossága. Az új album – hasonlóan a korábbiakhoz – meglehetősen őszintére sikeredett. Számomra nemcsak attól válik személyessé egy dal vagy szerep, mert, mondjuk, egy az egyben rólam szól, hanem bármitől, amihez közöm van, ami érdekel, amitől meg tudom szeretni.”

„Szívem mélyén valahol – úgy látszik – én egy rocker vagyok” – jegyzi meg Für Anikó, akit boldoggá tenne, ha a műfaj kedvelői is kívülről fújnák a dalait, hiszen a megjelenő új album igencsak rockos hangvételű. 

Az album első három lemezbemutató koncertjét Für Anikó anyaszínházában, az Örkényben rendezik meg 2018. december 20-án, 2019. január 17-én és február 21-én. Ezeken Mácsai Pál, Nagy Zsolt és meglepetésvendégek is közreműködnek majd.

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál.