Deák Bill Gyula ép lába veszélybe került

Mégsem engedi, hogy műtétet hajtsanak végre rajta.

2024. január 20., 13:19

Szerző:

A Blikk számol be arról, hogy Deák Bill Gyula súlyos fájdalmakkal küzd, az énekes jobb térdében súlyos kopás alakult ki. Bár egy műtét segíthetne, a bluesénekes attól tart, hogy utána egyáltalán nem tudna lábra állni, emiatt elutasítja a beavatkozást. Mint ismert, még gyerekként, egy orvosi műhiba miatt veszítette el a bal lábát. Azóta mankóval él és áll színpadra, ám már ez is egyre gyötrelmesebben megy neki.

„Sajnos a jobb térdem elhasználódott és elkopott. A fájdalomtól már a koncerteket sem tudom végigállni, sokszor le kell ülnöm, és úgy énekelek. Nem csoda, hiszen dupla terhelésnek van kitéve, ráadásul komoly súlyt kellett cipelnie. Sokáig 140-150 kiló körül mozogtam, ami nyilván a térdemet is terhelte. Bár az első infarktusom után lefogytam, és a cigit is letettem, most is 98 kiló körül mozgok, ami még mindig sok egyetlen térdnek. Igyekszem azért odafigyelni az étkezésre, nem iszom alkoholt, és hordok térdgumit, ami valamennyit segít” – mesélte a lapnak a legendás előadó.

A problémára egy protézis jelentené a biztos megoldást, de sem ennek, sem más operációnak nem akarja alávetni magát a magyar blues király, inkább együtt él a mindennapjait megkeserítő fájdalommal.

„Véletlenül sem szeretnék semmilyen orvosi beavatkozást, bevallom, félek tőle. Bennem van, hogy valószínűleg járni sem tudnék utána, csak kúszni-mászni, és ez nekem nem hiányzik. Ezért marad így minden, ahogy van”

– mondta Deák Bill a Blikknek.

A feleségéért is aggódnia kell Deák Bill Gyulának

Az énekes beszélt arról is, hogy a felesége, Marika másodjára küzd meg a mellrákkal. Az idei év elején, Marika egy többórás operáción esett át, hogy a melléből eltávolítsák a tumort., de a kemoterápiát már nem vállalta, jelenleg gyógyszeres és infúziós kezelést kap. 

„Nemrég volt vizsgálaton, csináltak MR-t és röntgent is. Szerencsére mindent rendben találtak nála, jól van, és ez a fontos. Én a november 18-i Aréna-koncertem előtt voltam szívultrahangon, és ott sem volt semmi probléma. Mind a ketten megnyugodtunk az eredmények után, és szeretetben éljük a hétköznapokat” – mondta az énekes, aki nem győz eleget tenni a koncertfelkéréseknek.

„Készülünk az Ismerős Arcokkal a Bill 75 turnéra, ami februárban indul. Megyünk Erdélybe, Felvidékre és az országon belül is rengeteg helyre. Jó érzéssel tölt el, hogy még most is ennyien szeretnek, ez ad energiát és erőt ahhoz, hogy a fájó térdemmel is a maximumot nyújtsam a színpadon” – hangsúlyozta az énekes.

(Kiemelt képünk: Deák Bill Gyula 2018 Fotó: Schumy Csaba - dfp.hu)

 

 

 

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.