Brüsszelben tartják az Elk*rtuk nemzetközi premiervetítését

A két legnagyobb streaming szolgáltatóval is tárgyalnak a készítők állítása szerint.

2021. október 15., 07:55

Szerző:

Brüsszelben tartják az Elk*rtuk című film nemzetközi filmpremierje, írja a Magyar Nemzet. A film vezető producere, Kálomista Gábor már korábban is beszélt arról, hogy szeretné, ha Belgium fővárosában is levetítenék a filmet. 

Azzal viszont továbbra sem értek egyet, hogy a nyugati filmeket több helyen és időpontban vetítik, az Elk*rtukat pedig nem akarják elfogadni. Bár minden Cinema Cityben játszani fogják, de amíg az új James Bond-filmet napi 27-30 alkalommal vetítik, addig az Elk*rtukat csak ötször

– közölte Helmeczy Dorottya, producer az Elk*rtuk Facebook-oldalán közvetített videóinterjúban, amiben Bendi Balázs forgatókönyvíróval beszélgettek a filmről.

Helmeczy Dorottya azt is elmondta, hogy a két legnagyobb streaming szolgáltatóval (valószínűleg a Netflixre és az HBO GO-ra gondolhatott) is folynak tárgyalások.

(Kiemelt kép: Az Elk*rtuk című film forgatási helyszíne az egykori MTV-székháznál a Szabadság téren, 2021. április 10-én. Fotó: 168.hu | Merész Márton)

Június 10-én ünnepli hetvenedik születésnapját Csákányi Eszter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a magyar színház és film egyik izgalmas művésze.

Hetvenkét éves korában csütörtökön elhunyt Bánki Ilona újságíró, a Magyar Televízió egykori kulturális főszerkesztője, az MTVA Kulturális Főszerkesztőségének volt főszerkesztő-helyettese – közölte családja a közmédiával.

Életének 80. évében elhunyt Szűcs Endre Ybl Miklós-díjas építész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja – közölte az MMA pénteken.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése idén 94. alkalommal rendezi meg a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri eseményét, az Ünnepi Könyvhetet és 22. alkalommal a Gyermekkönyvnapokat. Az év egyik legfontosabb irodalmi rendezvénysorozatára ebben az évben június 8–11. között kerül sor a Vörösmarty tér, a Vigadó tér és a Duna-korzó területén.