Biszexuális lesz az új Superman

November 9-én kerül a nemzetközi mozikba, valószínű, hogy itthon ez a film sosem fog mozivászonra kerülni. 

2021. október 12., 15:04

Szerző:

A DC Comics Superman-sorozatának legújabb részében Superman biszexuálisnak vallja magát. A Superman: Son of Kal-El című képregényben Jon Kent, az eredeti Superman, Clark Kent és az újságíró Lois Lane fia szerepel – írja a DW

Tom Taylor író elmondta, hogy nem akarta kihagyni a lehetőséget. „Mindig is azt mondtam, hogy mindenkinek szüksége van hősökre” – tweetelte. „És mindenki megérdemli, hogy saját magát lássa a hőseiben.”

Az író elmondta, hogy „elsöprően pozitív” visszajelzéseket kapott.

A kritikusok más pillanatokra is rámutattak, amikor a DC Comics nem tett eleget az LMBTQ-közösség támogatásáért és képviseletéért – például 2013-ban, amikor egy olyan Superman-írót szerződtettek, aki a melegházasságot „a demokrácia végének” nevezte. Sokak számára azonban ez a győzelem pillanata.

„Olyan emberek tweetjeit látom, akik azt írják, hogy könnyekben törtek ki, amikor olvasták a hírt, hogy azt kívánják, bárcsak Superman ilyen lett volna, amikor felnőttek, hogy láthassák magukat”

– mondta Taylor.

A Superman: Kal-El fia november 9-én kerül a mozikba.

(Kiemelt kép: DC Comics)

 

 

 

 

 

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

2024. április 11., 11:02

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.