Varga Judit, hogy megvédje a gyermekeket, megvétózta a jogaikat

Varga szerint erre azért volt szükség, nehogy LMBTQ-aktivistákat engedjenek az iskolába.

2021. október 7., 20:47

Szerző:

A magyar és a lengyel kormány megvétózta az Európai Bizottság gyermekjogi stratégiáját az igazságügyi miniszterek luxemburgi tanácsülésén. Mindezt Varga Judit igazságügyi miniszter jelentette be a Facebook-oldalán.

„Mivel egyes tagállamok a végsőkig ragaszkodtak ahhoz, hogy az LMBTQ-aktivistákat beengedjük az iskoláinkba, vétóznunk kellett lengyel kollégámmal” – írta a miniszter, hozzátéve: „A gyermekek elleni erőszakkal vagy a gyermekprostitúcióval szembeni fellépés, de még a különleges nevelési igényű vagy a fogyatékkal élő gyermekek jogainak biztosítása, sőt a diszkrimináció bármely formájának elutasítása sem volt fontosabb számukra az LMBTQ-lobbi extra jogainak biztosításánál.”

 

Az Európai Bizottság egyébként hat területen javasolt tematikus intézkedéseket a március 24-én előterjesztett stratégiájában – írja a hvg.hu.

Ezek a következők:

  1. A gyermekek aktív részvétele a demokratikus életben

  2. A gyermekek azon joga, hogy társadalmi hátterüktől függetlenül teljes mértékben gyümölcsöztetni tudják a tehetségüket

  3. A gyermekek erőszakmentes élethez való joga

  4. A gyermekek gyermekbarát igazságszolgáltatáshoz való joga

  5. A gyermekek ahhoz fűződő joga, hogy biztonsággal használhassák a digitális környezetet, és kamatoztathassák az abban rejlő lehetőségeket

  6. A gyermekek jogai világszerte

Mint a lap írja, a stratégiában három alkalommal szerepel az „LGBTQI” kifejezés. Ebből kettő lábjegyzetként, hivatkozással más dokumentumokra. A harmadik alkalommal pedig ez olvasható: Néhány más gyermekcsoportnak, mint például a fogyatékkal élő és az LMBTIQ gyermekeknek, sajátos szükségleteik lehetnek a mentális és fizikai egészséggel kapcsolatban, amelyeket megfelelő módon kell kezelni – írják.

(Kiemelt kép: Varga Judit igazságügyi miniszter a Párbeszéd Európa jövőjéről: egy digitális Európai Unió építése címmel megrendezett nemzetközi konferencián az Országházban 2021. június 21-én. Fotó: MTI/Mónus Márton)

 

Az északkeleti és a délnyugati, nyugati tájakon erőteljes gomolyfelhő-képződés várható: ezeken a részeken egyre több helyen számolhatunk esővel, zivatarral, felhőszakadással.

Újabb pofont kaptak azok, akik hittek abban, hogy a gyermekvédelmi törvény valóban szigorodhat. A kormánypártok képviselője, Dunai Mónika előterjesztése szerint ugyanis a gyónási titok mentesülne a jelentési kötelezettség hatálya alól a gyerekbántalmazások esetében is. Azaz egy pap minden további nélkül eltitkolhatná, hogy egy pedofil elkövető bevallotta neki a bűnét.