Egy német LMBT-könyvesbolt kirakatban tiltakozik a magyar pedofiltörvénnyel szemben

A stuttgarti könyvesbolt kirakatában becsomagolt könyvek emlékeztetnek a magyar jogszabályra. 

2021. október 5., 17:46

Szerző:

Egy stuttgarti LMBT könyvesbolt becsomagolt könyvekkel tiltakozik a pedofilellenes törvény ellen – írja a Telex. Az Erlkoenig nevű könyvesbolt  a megjelent rendelet alapján rendezte be kirakatának egyik felét.  A queer könyvesbolt kirakatában augusztus óta láthatóak becsomagolt könyvek, magyar zászlók és a Fidesz-logó is. A bolt a pedofilellenes törvény vonatkozó passzusait is kifüggesztette. Az üzlet a stuttgarti magyar kulturális központ és a magyar konzulátus közelében található. 

 

Korábban mi is írtunk arról, hogy a pedofilellenes törvény milyen hatással lehet az irodalom oktatására. Illetve arról is, hogy az új jogszabály szerint a homoszexualitást is bemutató könyveket zárt csomagolásban kell majd árusítani, mert pornográf tartalomnak minősülnek. A pedofilellenes törvény értelmében egyébként a könyvesboltokban és más üzletekben nem lehet majd ilyen tartalmú könyveket árulni, abban az esetben, ha azok iskolák vagy templomok 200 méteres távolságán belül fekszenek.

(Kiemelt kép: Szivárványszínű szív egy résztvevő pólóján az LMBTQ-közösség (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer emberek) fesztiválja, a 23. Budapest Pride felvonulásán a fővárosi Andrássy úton 2018. július 7-én. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

 

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).