Az SZFE kancellárja gyerekszínészként kezdte

Az SZFE kancellárja, aki az elmúlt időben sokat szerepel a sajtóban - például azzal, hogy miatta kapcsolták le az internetet az egyetem épületében -, gyerekként több filmben is szerepelt.

2020. október 15., 18:14

Szerző:

Dr. Szarka Gábor korábban a Honvédelmi Minisztérium korábbi kabinetfőnöke, illetve a Közszolgálati Egyetem campus-főigazgatója volt. Adódik a kérdés, hogy akkor kancellárként mi köti őt a kultúrához. A kancellár eddig sem titkolta, hogy gyerekszínész volt. Szerepelt Szabó István Redl ezredes című filmjében, illetve Fejér Tamás két ifjúsági filmjében: az egyik egy tízrészes filmsorozat, a Gyalogbéka.

A Fidelio magazin munkatársa figyelt fel arra, hogy a Gyalogbéka című sorozat érdekes párhuzamot állít a mostani SZFE-üggyel. A történet szerint ugyanis egy csapat gyereket táborozni visznek, azonban senki nem kérdezi meg őket, hogy hova szeretnének menni. Amikor a gyerekek alternatív megoldást ajánlanak, akkor a “tanárbácsi” karaktere nagyon ideges lesz, és az igazgató úrhoz viszi a nagy problémát. Az igazgató úr viszont nagyon elfoglalt, hiszen sorozáson van, alkoholellenes bizottságban elnököl, futballmeccset vezet, és még az önkéntes tűzoltókkal is akciózik.

 Amikor a tanár bácsi felháborodik, hogy miért akarnak a gyerekek egyedül, felnőtt nélkül táborozni menni, a kis Szarka Gábor válaszol neki: „Mi kérem, mindannyian elkéredzkedtünk otthonról. (…) Tudunk mi magunkra vigyázni, kérem!” Ezek csak szemelvények, de mindenképpen érdekes, hogy az ártatlan, magáért és másokért kiállni képes gyermeket alakító fiatal Szarka Gáborból hogyan lett a hatalmat és a rendet vakon követő kancellár.

Tegnap 17:13

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.