A kiábrándult közép

A napokban mutatták be Kötter Tamás új kötetét, a Dögkeselyűket.

2014. november 10., 17:31

Előző könyvét, a Rablóhalakat, a yuppie-generációról írta a szerző, a rendszerváltás első győztes nemzedékéről, amely nagyon hamar pozícióba jutott, aztán kiábrándult.

Miről szól az új mű?

– A középosztályról. Leginkább azokról a negyvenes férfiakról, akik multiknál dolgoznak, és abban reménykednek, csúcsra érnek negyvenes korukra, s akkor valóra válthatják valamely gyerekkori álmukat. Azt gondolják, újrakezdhetnek mindent, csak a hobbijuknak élhetnek, végleg kiléphetnek a multik diktálta életmód ördögi köréből – nyilatkozta a 168 Órának Kötter Tamás.

Nem véletlen, a Dögkeselyűket már a megjelenés pillanatában óriási olvasói kíváncsiság övezte a Facebookon. Az előző mű, a Rablóhalak ugyanis rögtön bestseller lett.

A Kötter Tamás egyébként álnév. A szerző jól menő ügyvéd, aki a valódi neve alatt nem akarja keverni a praxist a hobbijával.

A hazai médiatörténelemben először fordul elő, hogy a két ismert műsorvezető ugyanabban a műsorban köszönti reggel – ezúttal – a hallgatókat. Pachmann Péter ugyanis hat év után visszatér a Jazzy-re és csatlakozik a Business Class műsorvezetői gárdájához: Gundel Takács Gáborhoz, Kamasz Melindához és László Csabához.